Marktnieuws
Hyster pallettruck met zitplaats op Logistica
Hyster RP2.0-2.5 N serie

Hyster lanceert een nieuwe robuuste 3-in-1 pallettruck met zitplaats waarmee de bestuurder zijn rijpositie kan aanpassen tijdens crossdocking.

Importeur Heffiq heeft met deze pallettruck een heuse beursprimeur, want de Hyster RP2.0-2.5 N serie wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op Logistica 2015. De zittende pallettruck is ontworpen en gebouwd voor intensief gebruik en bij pallettransport over lange afstanden. Denk aan het laden en lossen van aanhangers, het vervoeren van pallets tussen oppak- en neerzetpunten en werkzaamheden met crossdocking. Door zijn ontwerp is deze truck compacter dan een pallettruck met neerklapbaar platform en daardoor ook goed inzetbaar in drukke magazijnen waar de ruimte beperkt is.

Bestuurderscomfort
Toegang voor de bestuurder is belangrijk bij drukke werkzaamheden, als de bestuurder regelmatig op en van de truck stapt. De entree is daarom verruimd en de beenruimte is vergroot, waardoor de bestuurder comfortabel kan zitten, staan of leunen. Kenmerkend voor deze pallettruck is ook de lage trillingbelasting voor de bestuurder. Het stoelontwerp met zit-/leunsysteem zorgt ervoor dat de bestuurder kan zitten op langere afstanden, of leunen wanneer hij achter in een vrachtwagen, of trailer werkt. Het ontwerp combineert een draaiend zitkussen met een vaste rugleuning, gemonteerd op een zijpaneel. De stoelpositie kan met één druk op de knop worden ingesteld (op horizontaal zitten en verticaal leunen, of staan). De zitpositie geeft de bestuurder stabiliteit, zicht en veiligheid. De zijdelingse stapositie is ook prettig bij achteruit rijden. Er is ook een optionele opklapbare voetsteun verkrijgbaar, een snelheidsafhankelijke stuurfunctie en eenvoudig geplaatste bedieningselementen.

Motor, prestaties en onderhoud
De nieuwe, verbeterde Hyster tractiemotor biedt een rijsnelheid tot 12 km/uur. De toegepaste wisselstroomregeling op de rij- en stuurmotoren maakt naadloze veranderingen van rijrichting mogelijk, wat leidt tot kortere cycli en meer controle bij het handelen van pallets. De regeneratieve remfunctie wint energie terug en verbetert de remefficiëntie, zodat de onderhoudskosten dalen. De tijd voor service en onderhoud is mede verkort, doordat de toegang tot componenten zoals diagnosestekkers en zekeringen snel en eenvoudig zijn op deze truck. De motorkap kan worden verwijderd met slechts één bout en het steunwiel is vanuit de truck toegankelijk.

Heffiq, hal/stand 12/C070

Meer informatie: Heffiq B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven