Marktnieuws
foto: Messe Frankfurt.
foto: Messe Frankfurt.

Slimme oplossingen voor de transportsystemen van de toekomst zijn te zien bij Hypermotion 2018. Nieuwe concepten en ideeën voor de toekomst van mobiliteit en logistiek worden gepresenteerd en besproken op deze vakbeurs, die van 20 tot 22 november in Frankfurt wordt gehouden.

De beurs is een mix van interactieve vakbeurzen, conferenties en het Hypermotion Lab met pitches en gesprekken, en richt zich op intelligente systemen en oplossingen voor mobiliteit, transport, logistiek en digitale infrastructuur. Deze tweede Hypermotion heeft boeiende onderwerpen die belangrijk zijn voor iedereen zoals: hoe veranderen verkeers- en vervoerssystemen als gevolg van digitalisering en de vermindering van CO2-uitstoot? Wat kan worden gedaan om logistieke en mobiliteitsketens in slimme steden en digitale regio’s individueel en intermodaal te maken? Welke impact heeft dit op de gevestigde spelers en welke kansen biedt dit voor alle betrokkenen? Wat kan er gedaan worden om logistieke en mobiliteitsketens te creëren die op maat gemaakt en gepersonaliseerd zijn voor de eindklanten?

Het breed driedaags conferentieprogramma Innovatie, inspiratie en netwerken staat ook centraal op alle acht conferenties die naast de beurs plaatsvinden. De zesde EXCHAiNGE, een internationaal evenement gericht op supply chain management, financiën, logistiek en inkoop, vindt voor het eerst plaats op 20 en 21 november tijdens Hypermotion. Hier komen supply chain-experts en operations managers samen om Management 4.0-onderwerpen te bespreken.

Intelligente vervoerssystemen en -diensten

Op het ITS-congres op 20 en 21 november 2018 draait alles om intelligente vervoerssystemen en -diensten die een veilige, beveiligde, duurzame en schone mobiliteit van de toekomst mogelijk maken en die de stap zullen zetten naar steeds meer gedigitaliseerde mobiliteit. Tenslotte zullen vlaggenschipprojecten uit Duitsland en in heel Europa worden gepresenteerd als onderdelen van een digitaliseringsroute.

Toekomstige mobiliteit

Op 21 november 2018 onderzoekt de Fraunhofer Mobility Infusion hoe toekomstige mobiliteit eruit zal zien en welke rol data zal spelen in de mobiliteit van de toekomst. Fascinerende keynote speeches en interessante discussies nemen het publiek mee op een reis naar de toekomst van mobiliteit. Op de conferentie ‘Digital 4.0 meets business traveler 2.0’ , gaat het om zakelijke mobiliteit en oplossingen met behulp van kunstmatige intelligentie, voorspellende analyse en het gebruik van realtime informatie die de efficiëntie van zakelijke reizen kan verhogen.

De Logistiek Digitale Conferentie (LDC) Op 22 november 2018 gaat in op een reeks spannende onderwerpen, waaronder kunstmatige intelligentie in de toeleveringsketen, de toekomst van goederenvervoer en startups op het gebied van logistiek en transportDe zesde Zeit Conferentie over logistiek en mobiliteit onderzoekt manieren waarop een verbod op diesel kan worden vermeden. ‘Samen de digitale toekomst ingaan: hoe innovaties in mobiliteit en logistiek mogelijk worden gemaakt’, staat ook op de agenda.

Diversiteit en inspiratie

Het Hypermotion Lab biedt nieuwkomers een podium en kansen voor toekomstig succes, evenals interessante gesprekken met experts. Hier presenteren jonge mobiliteits- en logistieke bedrijven hun zakelijke ideeën en projecten met elevator pitches, terwijl finalisten van gerespecteerde bedrijven vechten om de Supply Chain Management Award te winnen. Bovendien vertellen ondernemers over hun mislukkingen, evenals hun successen, en bieden beleggers aankomende ondernemers tips over het opzetten van hun eigen bedrijf.

In de Vision Mobility Denk Tank draait alles om de mobiliteit van morgen. Hoe gaan we verder in de toekomst? De toenemende verstedelijking vereist nieuwe connectiviteits- en mobiliteitsconcepten.

Hypermotion blijft groeien en zich ontwikkelen. Daarom verhuist deze driedaagse beurs naar het centrum van Hal 5.1, terwijl het startgedeelte met zijn plug-and-play coworking-ruimte centraal op de beurs te vinden is. De conferentieschema’s zijn ook aangepast om ervoor te zorgen dat deelnemers aan de conferentie meer tijd hebben om de beurs te bezoeken en zich te verdiepen in nieuwe, disruptieve benaderingen en oplossingen. Het doel is om de vakbeurs en conferenties nauwer met elkaar te integreren en een uitwisseling van ideeën tussen alle betrokkenen te bevorderen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven