Marktnieuws

H&M terug in Nederland met dc in Tiel

Modeketen Hennes & Mauritz neemt met ingang van het nieuwe jaar het dc van DHL Exel Supply Chain op Bedrijvenpark Medel in Tiel over. H&M neemt het bedrijfspand in het tweede kwartaal van 2015 in gebruik.

In 2010 vertrok H&M uit haar dc op bedrijvenpark Roomburg in Leiden om zich in Duitsland te vestigen. Nu, vier jaar later, keert de modeketen terug naar Nederland. De komst brengt 170 nieuwe arbeidsplaatsen met zich mee.

Continue belangstelling

Monique Spijker-Vries, coördinator gronduitgifte van Medel, noemt de vestiging van H & M belangrijk voor de verdere groei van het Tielse bedrijvenpark. “Er is niet alleen een continue belangstelling voor nieuwe kavels, maar ook voor nieuwe invulling van de bestaande gebouwen, die voor de markt beschikbaar zijn gekomen.”

Groei werkgelegenheid

Ondanks de recessie is 2014 een succesvol jaar geworden voor het bedrijvenpark. Er werd circa 12 hectare bedrijfsterrein verkocht en er kwamen veel arbeidsplaatsen bij. Vorig jaar realiseerde logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel op een kavel van 11 hectare een dc van 52.000 vierkante meter en een kantoor van 3.500 vierkante meter. In het dc, dat afgelopen september werd geopend, werken 160 medewerkers. Dit aantal zal groeien door de ontwikkeling van de tweede fase van het dc, dat volgens planning medio 2015 wordt opgeleverd.

Mol Cargo

Logistiek dienstverlener Mol Cargo, die in 2005 neerstreek in Medel, gaat eveneens uitbreiden. Hiertoe kocht het bedrijf een naastgelegen perceel van 7.500 m2 aan.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven