Marktnieuws

Barry Callebaut, ‘s werelds grootste fabrikant van cacao- en chocoladeproducten, gaat een distributiecentrum bouwen in het Belgische Lokeren. Het pand wordt ruim 60.000 vierkante meter groot en kost ongeveer honderd miljoen euro. 

Chocoladesymfonie

Dat Barry Callebaut voor Lokeren heeft gekozen, is ‘niet toevallig’, zegt Stefan Walgraeve van de gemeente. “Het product chocolade is hier zeer aanwezig, met talrijke bedrijven die in de sector actief zijn. Barry Callebaut zal de apotheose vormen van onze Lokerse chocoladesymfonie.”      

Ook burgemeester Filip Anthuenis is blij met de komst van ‘wereldspeler’ Barry Callebaut: “Het feit dat Barry Callebaut opteert voor onze stad, zal zorgen voor een boost van onze economische dynamiek, onze welvaart en onze tewerkstelling. Lokeren is een kleine, maar zeer ondernemende stad, waar het leven gul en goed is en mensen elkaar vinden in een warm en zelfbewust ‘Lokerengevoel’. Barry-Callebaut kon geen betere thuisbasis kiezen.”

Een impressie van het nieuwe dc.

Barry Callebaut verwacht de komende jaren verder te groeien en het dc in Lokeren is hierop een ‘adequaat antwoord’: “De realisatie van dit nieuwe distributiecentrum vormt een perfect voorbeeld van onze Smart Growth Strategy.”

Twee miljoen ton chocola

Barry Callebaut ontstond in 1996 uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. De hoofdzetel van de producent van bulkchocolade bevindt zich in het Zwitserse Zürich. In België heeft het bedrijf 1500 personeelsleden en vier productiesites: in Wieze, Halle, Heule en Thimister. In het vorige boekjaar behaalde Barry Callebaut een omzet van ongeveer 6,2 miljard euro. In die periode verkocht men voor meer dan twee miljoen ton aan chocolade. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven