Marktnieuws
Wildberries

Wildberries, dat gezien wordt als het Russische Amazon, laat een distributiecentrum bouwen in Slowakije. Dit pand, dat op een perceel van 300.000 vierkante meter komt te staan, moet over ongeveer anderhalf jaar klaar zijn.

Wildberries is een e-commercegigant die in 2004 werd opgericht door Tatjana Bakaltsjoek. De moeder van vier kinderen startte de webshop toen ze als leerkracht Engels in Moskou zwangerschapsverlof had. 

“Ze wilde een platform creëren waar moeders met een beperkt budget en een gebrek aan tijd hun inkopen konden doen”, vertelde Bloomberg-correspondent Ilia Chrennikov eens. 

Oprichtster was zelf koerier…

Bakaltsjoek bezorgde haar eerste bestellingen (kleding) zelf door in de metro of bus te stappen en de pakketjes in haar stad Moskou af te leveren. De verkoop van kleding neemt nog altijd zeventig procent van de omzet van Wildberries voor zijn rekening, maar Wildberries verkoopt inmiddels ook andere producten, waaronder elektronica. 

… en heeft nu vermogen van 550 miljoen euro

Wildberries heeft 15.000 medewerkers, realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 900 miljoen euro en Bakaltsjoeks vermogen wordt geschat op circa 550 miljoen euro.

Via Slowakije wil Wildberries de Europese markt langzaamaan gaan veroveren. De komende vijf jaar wil Wildberries groeien naar een omzet van drie miljard euro. Daar moet het nieuwe dc in Slowakije, waarvan de exacte locatie nog onbekend is, bij helpen. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven