Corona

Door de coronacrisis zien veel bedrijven de vraag naar hun producten afnemen, maar aan de andere kant zijn er ook bedrijven – met name e-commerce – die alle zeilen moeten bijzetten om alle orders de deur uit te krijgen. In beide gevallen blijft de conditie van de magazijnen cruciaal. 

Temperatuurschommelingen kunnen voldoende zijn om de luchtvochtigheid in warehouses en kleinschaliger of tijdelijke opslagruimten ‘een kritiek niveau’ te laten overschrijden, zegt het Duitse ThoMar, gespecialiseerd in de productie en handel van allerhande droogmiddelen. 

Bescherm artikelen

Logistieke bedrijven moeten de kwaliteiten van hun goederen goed blijven beschermen, ook als ze die opslaan in tijdelijke opslagruimten, aldus ThoMar. 

Temperatuurschommelingen kunnen in een warehouse luiden tot schimmel en roest, kunnen impact hebben op de kwaliteit van verpakkingen als kartonnen dozen en big bags en kunnen ook de geur of smaak van de inhoud van de doos aantasten.

Luchtontvochtiger

Een langdurig, effectieve luchtontvochtiger op basis van zout en zetmeel zou daarom kunnen helpen, aldus ThoMar. Het zout trekt vocht aan uit de omgevingslucht, dat vervolgens onmiddellijk veilig door het zetmeel aan een gel wordt gebonden en niet meer kan ontsnappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven