Marktnieuws
Heffiq levert acht Hyster XT LPG heftrucks.
Heffiq levert acht Hyster XT LPG heftrucks.

Cabot Corporation uit Rozenbrug heeft recent zijn intern transportvloot vernieuwd. Heffiq leverde acht nieuwe Hyster XT LPG-trucks, met hefcapaciteiten van 2 ton. De krachtige werkpaarden blijken ideaal voor de ruwe inzet bij de producent.

De nieuwe Hyster trucks worden ingezet voor het transport van de verpakkingslijnen naar het magazijn en voor het laden van de vrachtwagens. Een ruwe inzet, volgens Cabo Corporation. Daarom hebben ze bij de vervanging van onze vloot niet alleen gekeken naar ergonomie en bedieningsgemak, maar ook goed gelet op kwaliteit. Zowel van de trucks als van de leverancier. Het bedrijf wilde een robuuste truck, die tegen een stootje kan en een serviceapparaat waarop ze te allen tijde kunnen vertrouwen.

Veiligheidsbewustzijn

De nieuwe Hysters zijn verder uitgevoerd met een cabine en met het Hyster tracker systeem. Dankzij Hyster tracker hebben ze inzicht in de inzet van de trucks. Het veiligheidsbewustzijn bij chauffeurs wordt gestimuleerd en de kans op schades neemt af. Naast een nauwkeurige registratie van de draaiuren per truck registreert het systeem ook schokken en (lichte) aanrijdingen. Tevens regelt Hyster tracker onder meer de toegang tot de trucks, zodat ongeautoriseerd gebruik uitgesloten is.

Continu inzetbaar

In vergelijking met elektrisch aangedreven trucks zijn de LPG-trucks voordeliger in de aanschaf. Bovendien hebben het bedrijf nu geen wisselaccu’s nodig en hoeven ze niet te investeren in een kostbaar accuwisselstation. Er is een eigen LPG-vulstation op het terrein. Als de tank leeg is, is die in een mum van tijd gevuld en zijn de trucks weer inzetbaar. De vrijwel continue inzetbaarheid is cruciaal voor Cabot, aangezien de productie volcontinu draait en er op de logistieke afdeling 24/5-diensten worden gedraaid.

Zien en gezien worden

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Cabot Corporation. Het had zelfs de hoogste prioriteit bij de keuze voor de nieuwe intern transportvloot. Zien en gezien worden is bijvoorbeeld een van de aspecten waar de Warehouse Supervisor extra aandacht aan besteedde bij de vernieuwing van vloot. De trucks zijn allemaal voorzien van heldere LED rij- en werkverlichting en van BlueSpot veiligheidslampen, die een heldere, blauwe vlek op de vloer schijnen in de rijrichting van de truck. Cabot Corporation werkt veel met inrijstellingen. De heftruckchauffeur is dan vaak net iets lastiger te zien bij het uitrijden van een stellingkanaal. Dankzij de BlueSpots is dat probleem definitief verleden tijd. Voor zowel voetgangers als andere chauffeurs is het nu goed zichtbaar wanneer een truck uit een gangpad komt. Dat verhoogt de alertheid en uiteindelijk de veiligheid op de werkvloer.

Meer informatie: Heffiq B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven