Corona

De Nederlandse politiek roept de mensen op om niet meer te hamsteren. Het komt nog te vaak voor dat mensen in ‘vitale beroepen’, zoals personeel in de zorg en natuurlijk medewerkers van de distributiecentra, in de avonduren voor lege schappen staan in de supermarkten. 

Logistiek dienstverlener Hollander Barendrecht doet daarom via teammanager Brigitte een oproep via RTV Rijnmond: help de magazijnmedewerkers in het dc aan voedsel. 

Bekijk hier de video van RTV Rijnmond.

“24/7 gaan we door om alle supermarkten te beleveren. Onze mensen zijn keihard aan het werk en moeten natuurlijk goed gevoed worden. Wij willen horecaondernemingen in de buurt die in zwaar weer zitten daarom vragen of zij al deze honderden mensen misschien in de catering willen voorzien.”

Het dc heeft al enkele reacties mogen ontvangen van horecaondernemers in de regio:

Afbeelding

Grote zorgen om personeel en arbeidsmigranten in dc’s

Ondertussen zijn er ook grote zorgen om arbeidsmigranten die in distributiecentra werken. Tuur Elzinga, vicevoorzitter van vakbond FNV, stelt dat deze mensen onvoldoende worden beschermd tegen het coronavirus en wil dat de overheid snel ingrijpt. 

“Aan de poort moet je je temperatuur opnemen. Heb je koorts, dan mag je buiten de shift afwachten tot je weer vervoer terug hebt”, aldus Elzinga tegen EenVandaag. Ook maakt Elzinga zich zorgen over de woonomstandigheden van de arbeidsmigranten, die vaak in kleine recreatiewoningen resideren en in volle busjes naar hun werk reizen. “Dat is riskant voor henzelf, maar ook voor alle mensen waarmee de werknemers in contact komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven