Marktnieuws
KiesZon GrootstezonnedakNLVenlo.
KiesZon GrootstezonnedakNLVenlo.

KiesZon heeft een zonnedak met ruim 28.000 zonnepanelen in bedrijf gesteld. Deze zijn geplaatst op het dak van een distributiecentrum in Venlo. Etriplus ontwikkelde het plan en legde de basis voor het mega zonnedak.

Etriplus sloot voor de totstandkoming een samenwerkingsovereenkomst met KiesZon. KiesZon, dochteronderneming van Etriplus aandeelhouder Greenchoice, nam de verdere ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het project voor haar rekening.

Groene energie

Het dak van het distributiecentrum in (Greenport) Venlo heeft een oppervlakte van meer dan 80.000 m2 en is sinds half 2018 nagenoeg volledig bedekt met zonnepanelen. De 28.000 panelen leveren circa 7.000.000 kWh aan duurzame energie per jaar op. Dat is, ter illustratie, voldoende groene energie om ruim 2.000 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom wordt aangeboden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Ondersteuning Provincie

Het zonnestroomproject werd mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Provincie Limburg. De Provincie heeft financieel bijgedragen aan de meerkosten van de dakconstructie en de aansluiting op het elektriciteitsnet, waardoor het zonnestroomproject mogelijk is geworden. Zo sluit de totstandkoming van het zonnedak naadloos aan bij de ambitie van de Provincie Limburg om hoogwaardige technologie en duurzame energie hand in hand te laten gaan.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven