Corona

Aangeraden wordt om handen regelmatiger en beter te wassen om infecties met het coronavirus te voorkomen. Het virus kan immers dagenlang overleven op deurklinken, brieven, pakketjes, mobieltjes en bijvoorbeeld handheldapparaten die gebruikt worden in distributiecentra. 

Van barcodescanner tot printer

Het Amerikaanse technologiebedrijf Zebra Technologies is marktleider op het gebied van barcodeprintsystemen en scanapparatuur. Verder produceert Zebra mobiele printers voor specialistische printtoepassingen (parkeer-, kofferlabel- en ticket- en andere specifieke printsystemen) en remote-trackingsoftware.

Zebra Technologies, dat ook een vestiging in Heerenveen heeft en van daaruit de distributie en reparatie voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten organiseert, levert dus ook veel technologie en apparatuur aan de logistieke sector. 

Geef uw #MagazijnHeld bij ons op!

Het bedrijf geeft daarom een aantal tips voor hoe je bijvoorbeeld in het dc de scanners het beste kan reinigen. 

Snel een doekje eroverheen is niet genoeg

Het is niet voldoende om alleen de schermen of de toetsen schoon te maken. De plastic onderdelen, zoals de behuizing, evenals de hoeken en randen, moeten eveneens grondig en vaak worden gedesinfecteerd. Zo verklein je de kans dat infecties bijvoorbeeld kunnen worden overgedragen aan magazijnmedewerkers die een shift later beginnen en hetzelfde apparaat gebruiken. 

Lees de instructies

Omdat niet alle apparaten op dezelfde manier kunnen worden gereinigd en met dezelfde middelen, moeten gebruikers de instructies van de apparaten lezen om erachter te komen welke reinigingsmiddelen worden aanbevolen. 

Belangrijk: ook moet gekeken worden in welke concentratie of samenstelling de afzonderlijke componenten kunnen worden gebruikt en welke middelen nooit mogen worden gebruikt.

Stel een beleidsplan op

Heb je als bedrijf te maken met een medewerker die het coronavirus heeft opgelopen, dan moet je onmiddellijk een beleidsplan opstellen (of dat aanscherpen) voor het verschonen van mobiele apparaten. Dat plan moet dan ook goed en direct gecommuniceerd worden met de hele werkvloer. 

Meer informatie: Zebra technologies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven