Marktnieuws

Giga warehouse in New York City

Een weergave van Sunset Industrial Park, een vier verdiepingen tellend 1,3 M SF-magazijn gepland in Brooklyn. Foto: Bridge Development Partners / DH Property Holdings.
Een weergave van Sunset Industrial Park, een vier verdiepingen tellend 1,3 M SF-magazijn gepland in Brooklyn. Foto: Bridge Development Partners / DH Property Holdings.

Het grootste warehouse van Amerika, het warehouse, telt vier verdiepingen en wordt gebouwd in Brooklyn, op het Sunset Industrial Park in New York. Het komt te staan op een locatie van ruim 7 hectare. Bridge Development Partners en DH Property Holdings zijn van plan om dit giga ​​distributiecentrum 1.3M SF te bouwen. Verwacht wordt dat eind 2020 met de bouw begonnen kan worden.

De joint venture, ondersteund door aandelenpartner Banner Oak Capital Partners, kocht Sunset Industrial Park langs het Gowanus-kanaal voor bijna 200 miljoen euro. Het plan is om de bestaande bakstenen industriële gebouwen op de site te slopen en ze te vervangen door het reusachtige warehouse. Het is de bedoeling dat dit magazijn vrachtwagens toegang geeft tot alle vier verdiepingen, met een vrije doorrijhoogte van 11,5 meter op de onderste twee verdiepingen en vrije ruimte van 8,5 meter op de bovenste twee.

Last mile

Dit is een bijzonder project voor de Amerikaanse industriële markt, niet alleen vanwege het grote ontwerp van het gebouw, van feitelijk vier afzonderlijke gestapelde distributiecentra,  maar ook vanwege het grote voordeel dat het zal hebben vanuit de ‘last mile’-distributie. Sunset Industrial Park ligt zo’n 8 kilometer van de Verrazano-brug en vanaf hier kunnen binnen één uur rijden 13 miljoen consumenten bereikt worden. Een perfecte locatie voor ‘last-mile’- distributie dus.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven