Marktnieuws

GF2 nieuwe AGV van BA Systèmes

GF2 AGV foto BA Systèmes.
GF2 AGV foto BA Systèmes.

BA Systèmes lanceert een nieuwe AGV, bestemd voor zeer productieve omgevingen. De nieuwste telg van het AGV-assortiment van BA Systèmes, GF2 genaamd, voldoet aan de specifieke behoeften van de voedingsmiddelenindustrie en in het bijzonder van de bottelsector, die zeer hoge productiesnelheden kent.

De GF2 is een automatisch bestuurd voertuig dat de technologie op de voet volgt. De teams van BA Systèmes hebben deze ontwikkeld aan de hand van een eenvoudig, maar nauwkeurig productdossier, waarbij goede prestaties, ergonomie, veiligheid en integratie van de voorziening in zijn toekomstige werkomgeving hoog op de lijst stonden.

Een meer efficiënte, veiligere en modulaire AGV

De GF2 werd ontworpen met een modulair onderstel, waardoor hij eenvoudig aangepast kan worden aan diverse industriële toepassingen waaronder: horizontale transfers, met grijpen/neerzetten op de grond en op transportbanden.

Snelle AGV

De GF2 is compact en klein van formaat en is eveneens ontworpen om vrachtwagens in de Verenigde Staten automatisch te kunnen beladen. De GF2 is een AGV waarmee het pallettransport geoptimaliseerd kan worden, met de transfer van een of twee ladingen tegelijk, naast elkaar. Net als de andere AGV’s van het assortiment van BA Systèmes is het een van de snelle AGV, met 2 m /s. Voor de klanten van BA Systèmes staat het kiezen van GF2 gelijk aan de belofte van een snelle goederenbehandeling, vanaf de productielijnen tot aan de expeditie, zonder de opslag te vergeten.

Compact, robuust en krachtig

De GF2 is niet alleen compact, maar ook robuust en krachtig en biedt tevens een hoog veiligheidsniveau. Hij is namelijk voorzien van 360° draaiende horizontale, laterale en verticale veiligheidsvoorzieningen die zich aan het door de AGV vervoerde type lading aanpassen. De AGV kan zich zo op efficiënte en veilige wijze binnen de industriële omgeving bewegen en samenwerken met de operatoren. De AGV heeft een nieuwe grafische interface. Het is voor het eerst dat deze interface, met een verbeterde en nog intuïtievere ergonomie, wordt toegepast en deze zal het onderhoud en de servicebeurten aan het voertuig vereenvoudigen.

Breed gezichtsveld

De AGV is bewust niet erg hoog, zodat de operatoren een breed gezichtsveld behouden en zich beter op hun gemak voelen met dit materieel dat in staat is omvangrijke ladingen te vervoeren. Door zijn compacte formaat en ontwerp kan hij verder eenvoudig in het productieproces worden opgenomen. Tot slot doet zijn design de intrinsieke kenmerken van de robot beter tot hun recht komen: prestaties, veiligheid en innovatie.

Observeur de design

De ‘Observeur du design’, de enige Franse internationale design prijs, kende het label “Observeur du Design 2018” toe aan de GF2, waarmee de door het design van het product toegevoegde waarde erkend werd. De GF2 wordt gepresenteerd in de stand van BA Systèmes op de vakbeurs Intralogistics/SITL 2018, hall 6 stand M71 van 20 t/m 23 maart in Paris Nord Villepinte en op de CEMAT 2018, Hall 21 stand C24, van 23 t/m 27 april in het Duitse Hannover.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven