Marktnieuws

Febelco CV, de grootste verdeler-groothandelaar van geneesmiddelen in België, laat in Wijnegem een compleet nieuw distributiecentrum bouwen. Magazijninrichter Knapp is daar ondertussen begonnen met de montage van een splinternieuw orderpicksysteem.  In grote lijnen bestaat het systeem uit een orderverzamelautomaat voor de snel roterende produkten, een OSR systeem, zones voor manuele picking en een sorteersysteem op het einde met 40 sporen om de bakken per tour uit te sorteren.

Nieuw dc
Febelco bevoorraadt meer dan 2.500 apotheken vanuit 9 distributiecentra verspreid over heel België. Per dag worden meer dan 18.000 bestellingen gepickt, wat ongeveer overeenkomt met zo’n 200.000 orderregels per dag. Omdat de vestiging in Deurne te klein geworden is, besloot de geneesmiddelengroothandel een volledig nieuw distributiecentrum te laten bouwen in Wijnegem.  Het bedrijf heeft in België een marktaandeel van meer dan 30% en een omzet van meer dan 1 miljard Euro.  Dagelijks
Het concept werd gemaakt door Afg. Bestuurder M. De Colvenaer met de hulp van Knapp Benelux.  Apotheker De Colvenaer gaat men pensioen, maar zal dit project nog begeleiden tot de oplevering en de ingebruikname van het nieuwe picking systeem.

Op de foto links Frans Demey, rechts M. De Colvenaer

Meer informatie: KNAPP Benelux BV

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven