Marktnieuws
Bombay sorteerinstallatie met 470 trays en 8 aanvoerstations

Kledingmerk Gémo heeft een door Savoye ontworpen oplossing in gebruik genomen zodat het daarmee het aantal leveringen naar de 500 winkels kan verdubbelen.

Uiteindelijk werd een combinatie van Intelis rollenbanen, verdeeld over twee niveaus, en een Bombay sorteerinstallatie met 470 trays en 8 aanvoerstations, in slechts enkele maanden geïnstalleerd en in gebruik genomen. De rollenbanen zijn verspreid over twee niveau’s voor de orderverzamelfase en een systeem dat de bakken naar een de hoger gelegen orderverwerkingsstations transporteert. Daarnaast leverde Savoye het Bombay bakken sorteersysteem van SDI en de aansturing van het geheel middels het eigen WCS. Het sorteersysteem kent 8 werkstations en 470 bakken of trays, die neerwaarts kunnen klappen en de goederen in de juiste doos laten belanden. Het door Savoye geïnstalleerde systeem kan tot 14.000 items per uur sorteren. Voor Gémo betekent dit een eerste stap in de complete reorganisatie van de logistiek, waarbij in een later stadium onder meer ook een nieuw WMS in gebruik zal worden genomen.

Automatisch systeem

Met ruim 500 verkooppunten verspreid over geheel Frankrijk en meer dan 50.000 AKM combinaties (Artikel-Kleuren-Maten) moet de logistiek van het kleding- en schoenenmerk kunnen vertrouwen op een efficiënt orderverzamelproces. De uitdaging werd in 2013 alleen maar groter, toen het bedrijf besloot om het aantal leveringen per week te verdubbelen. Tot dan toe werden de winkels eens per week bediend. Gémo richtte zich tot Savoye, leverancier van geautomatiseerde systemen voor de logistiek en onderdeel van de Legris Industries Group, met het verzoek om een automatisch systeem te ontwikkelen voor het 15.000 m2 tellende kledingmagazijn in Chemillé-Melay (nabij Nantes, Frankrijk). De installatie moest vooral snel kunnen uitleveren, mede gezien een reorganisatie, die in de toekomst een ‘click and collect’ service op de website mogelijk moet maken. Alleen daarvoor moest het al mogelijk zijn om een filiaal meerdere malen per week te voorzien van bestellingen.

Meer informatie: Savoye

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven