Marktnieuws

Heb je interesse in een baan, dan is de eerste stap vaak om een sollicitatiebrief te schrijven. Vervolgens is het wachten op een eventuele uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Chain Logistics doet het anders. De logistiek dienstverlener uit Uden organiseert geen sollicitatiegesprekken meer.

Mensen die gemotiveerd zijn en denken het werk aan te kunnen, kunnen zich aanmelden en worden op een vacaturewachtlijst geplaatst. Komt er een werkplek vrij, dan kunnen ze aan de slag. Voorlopig gaat het om assemblagewerk.

Chain Logistics focust zich op mensen die ‘kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt’, vertelt directeur Rob Jansen: “Open Hiring is een sociale innovatie waar wij meer dan open voor staan. Het mooie van de aanpak is dat je mensen binnenhaalt die super gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan.”


Wat is Chain Logistics? Bekijk hier de bedrijfsvideo.

Wat is Open Hiring?

Open Hiring is een concept uit de Verenigde Staten dat door maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation in Nederland is geïntroduceerd. Open Hiring houdt in dat je zonder drempels of voorwaarden een baan moet kunnen krijgen als je wil werken. Opleiding en ervaring spelen hierbij geen enkele rol. Dit biedt kansen aan mensen voor wie de arbeidsmarkt ongewild op slot zit.

“Ik ben heel benieuwd hoe het zal lopen. Met wie ga je in zee? Dat blijft altijd spannend. Ik ben enthousiast over het idee”, aldus directeur Jansen. “Die passie probeer ik over te brengen op de organisatie en op andere ondernemers. Als dat lukt, zullen meer bedrijven volgen, want overal in onze branche is een tekort aan personeel.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven