Marktnieuws
De Landtong Rozenburg

Er komt geen distributiecentrum op De Landtong van Rozenburg. Het Rotterdamse Havenbedrijf, de eigenaar van de grond in dit Rotterdamse havengebied, ziet af van de bouw van het warehouse.

“De zorgen die leven onder de bewoners zijn, net als wat andere overwegingen, in dit besluit meegenomen”, zo laat het Rotterdamse Havenbedrijf weten. 

Bekijk hier een korte video over het dc op De Landtong.

Schotse Hooglanders

In het recreatiegebied wordt gefietst, er staat een uitkijktoren en er huizen buizerds, zwaluwen, lepelaars en Schotse Hooglanders. Een dc met een omvang van circa twintig voetbalvelden paste hier niet bij, vonden de bewoners.

“De eerste slag is gewonnen”, zegt Rozenburger Matthijs Lievaart tegen RTV Rijnmond. “Maar het is nog niet klaar (…) We willen gewoon dat de natuur behouden blijft. Dat je ergens mag bouwen volgens een bestemmingsplan, betekent niet dat je dat ook daadwerkelijk móet doen.”

Havenbedrijf wil gebied wel ‘ontwikkelen’

Sinds oktober protesteerden ze fel tegen de komst van een dc. Overigens heeft het Havenbedrijf het gebied nog niet helemaal afgeschreven: “Naar de toekomst toe heeft het Havenbedrijf nog steeds de ambitie om het beschikbare terrein te ontwikkelen. Wanneer de eerste ideeën hierover bekend zijn, wordt hierover met de direct betrokkenen in gesprek gegaan”, zo citeert RTV Rijnmond.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven