Marktnieuws
Ansorix systeem geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen.
Ansorix systeem geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen.

De Zwitserse system integrator Ansorix heeft een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen gebouwd voor het Universitair Ziekenhuis Zürich, Zwitserland. De stuwdrukvrije accumulatie conveyors van het magazijn zijn gebaseerd op het Modular Conveyor Platform (MCP) van Interroll.

Het kleine-onderdelen-magazijn, dat werd gepland, ontworpen en geïmplementeerd door Ansorix, is het kloppend hart van het nieuwe logistieke en servicecentrum, ontwikkeld voor het Universitair Ziekenhuis Zürich (USZ) in Schlieren, vlakbij Zürich. Het levert goederen en logistieke diensten aan het USZ.

Gestroomlijnde oplossing

De USZ biedt uitgebreide individuele medische zorg in alle disciplines. In de ultramoderne gezondheidszorginstelling zijn 44 verschillende klinieken en instituten ondergebracht. Elk jaar worden er zo’n 41.000 poliklinische behandelingen uitgevoerd. Bovendien registreert het ziekenhuis jaarlijks meer dan 500.000 polikliniekbezoekers. Om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis voorbereid is op de toekomstige vraag, was een nieuw magazijnsysteem nodig – een gestroomlijnde oplossing, die is afgestemd op de eisen van het ziekenhuis en voor lagere bedrijfskosten zorgt. Daarnaast speelde mee dat de nieuwe logistieke infrastructuur flexibel genoeg moest zijn om te kunnen uitbreiden met minimale verstoring en kosten. Ansorix koos voor een opslagtechnologie oplossing van Kaufmann Systems AG, een in Hitzkirch, nabij Luzern, Zwitserland, gevestigd bedrijf. De competentieprofielen van beide bedrijven, allebei partners van het wereldwijde Rolling On Interroll programma van de Interroll Group, zijn perfect op elkaar afgestemd.

Lege en gevulde trays gescheiden

Het nieuwe magazijn heeft een capaciteit van 3.024 trays per opslag-/ophaalmachine. Dankzij de MCP met geïntegreerde 24V RollerDrive kunnen trays van verschillende afmetingen zonder stuwdruk worden getransporteerd. De trays worden van de vrijstaande magazijnstellingen gepakt en bij de vier verzamelstations afgeleverd. Naast het afleveren van product-trays uit het magazijn, worden in elk van deze stations lege en gevulde trays gescheiden. Twee extra conveyors transporteren de lege trays naar de verzamelstations om te worden gevuld.

Plug-and-play systeem

Het MCP van Interroll – de schakel tussen het kleine-onderdelen-magazijn en de verzamelstations in het USZ-project – is in wezen een plug-and-play systeem van modules waarmee eenvoudig zeer geavanceerde en flexibele materiaalstroomoplossingen kunnen worden gebouwd die gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. De geïntegreerde 24V RollerDrive garandeert een gecontroleerde en zeer energiezuinige goederenstroom, die aan actuele eisen kan worden aangepast.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven