Marktnieuws

G. Snel breidt crossdocking uit

G. Snel breidt crossdocking uit met Jungheinrich
Cross-docking met Jungheinrich platform palletwagens bij G. Snel

Distributeur G. Snel Logistics breidt de crossdocking activiteiten in Woerden uit. Met behulp van 15 diverse magazijntrucks van Jungheinrich slaat de logistiek dienstverlener iedere nacht opnieuw 5.000 pallets in zijn distributiecentrum om.

Na de overname van de distributietak van V&D en het recente binnenhalen van de ANWB, investeert de distributeur in de uitbreiding van haar crossdocking materieel. Daartoe werden 14 elektrische meerijd pallettrucks en een reachtruck van Jungheinrich aangeschaft. G. Snel verzorgt fijnmazige distributie met een volledig eigen netwerk. De logistiek dienstverlener mag vooraanstaande retailers als Bijenkorf, V&D, Blokker, ANWB, Intratuin, Groenrijk, Technische Unie en Makro tot haar klantenkring rekenen.

Dubbelfunctie
Omdat de meerijd pallettrucks zowel voor crossdocking, als voor orderpicking worden gebruikt, worden ze feitelijk 24 uur per dag ingezet. Pallettrucks met opklapbaar sta-platform verdwijnen om die reden steeds meer uit de heftruckvloot in het distributiecentrum: de nieuwe Jungheinrich ERE 225 machines hebben alle een robuust, vast platform en vaste zijwanden in plaats van de kwetsbaardere inklapbare zijsteunen. De medewerkers vonden onder meer de wendbaarheid van de palletwagens belangrijk. Zowel in de expeditieruimte, als in de vrachtauto tijdens laden en lossen, komt dat de werksnelheid ten goede. De ERE’s beschikken over verlengde vorken, zodat twee pallets tegelijk kunnen worden vervoerd. De tractiebatterijen worden met het oog op de 24-uurs inzet gewisseld. Ook de ETV 214 reachtruck van Jungheinrich kent bij G. Snel een intensieve inzet.

Meer informatie: Jungheinrich Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven