Marktnieuws
exoskelet

De Franse logistiek dienstverlener FM Logistic heeft in samenwerking met de Technische Universiteit van Compiègne een eigen exoskelet ontwikkeld: de Ergoskel. 10 van deze robotpakken worden op 5 locaties van FM Logistic getest. 

De exoskeletten worden ingezet om ondersteuning te bieden bij de handling (orderpicken, verpakken, stapelen) van pakketten met een gewicht tot 25 kilo. Het skelet wordt gedragen als een soort op maat gemaakte rugzak en weegt 2,8 kilo. 

Bewegingsvrijheid blijft intact 

FM Logistic laat in totaal 25 medewerkers de pakken dus op een paar locaties testen. 85 procent van de respondenten heeft al aangegeven dat hun ‘bewegingsvrijheid’ intact blijft en de eerste tests hebben aangetoond dat de Ergoskel de belasting op de rug- en bovenspieren met 70 procent vermindert. 

De sleutel tot een betere gezondheid

“Wij geloven dat innovatie de sleutel is tot verbetering van de gezondheid, veiligheid en werkomstandigheden van onze magazijnmedewerkers”, zegt Yannick Buisson, algemeen directeur van FM Logistic voor Frankrijk en West-Europa.

FM Logistic

FM Logistic is een belangrijke internationale speler op het gebied van opslag, transport en verpakkingen en in het bijzonder op de markten van distributie, fast moving consumer goods (veel verkochte consumentengoederen), parfumerie en schoonheid, industrie en gezondheid.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven