Marktnieuws
Warehouse Fox en Heylen warehouses in Lansingerland.
Warehouse Fox en Heylen warehouses in Lansingerland.

Logistiek dienstverlener FOX Global realiseert samen met Heylen Warehouses een groot multifunctioneel warehouse op het bedrijvenpark Oudeland, in de gemeente Lansingerland. Het totale complex bestaat uit zo’n 40.000m2 aan logistieke ruimte met bijbehorende kantoorruimte. Het complex wordt opgeleverd in september 2019.

Initiatiefnemer FOX zal zelf zo’n 20.000m2 warehouse met een vrije hoogte van 12,20m en totaal 2.000m2 kantoor in gebruik gaan nemen en daarmee de hoofdhuurder worden van ‘De FOX BOX’. De FOX BOX zal ruimte bieden aan een aantal huurders, die gebruik kunnen maken van efficiënte logistieke ruimten en aantrekkelijke kantoren en indien gewenst ook van de diensten van FOX. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor verschillende soorten voertuigen. Daarnaast zal er in het pand een modern en gezellig ‘community plein’ met horecafaciliteiten worden gerealiseerd waar huurders en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Daarmee wordt de FOX BOX een uniek logistiek centrum waar partijen samen kunnen werken aan succes.

Strategische ligging

“Samen met Fox hebben we gekozen voor deze locatie vanwege de nabijheid van Rotterdam The Hague airport, de Rotterdamse haven en de strategische ligging ten opzichte van verschillende snelwegen”, vertelt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses “Aan de noordrand van Rotterdam, midden in de Randstad, is er een grote behoefte aan logistieke ruimte die we met dit mooie project kunnen invullen.”

“Het voordeel van ons concept is dat een webwinkel zijn spullen kan importeren, exporteren, opslaan of distribueren via FOX. Maar ze kunnen ook door ons de order pick & pack laten doen en de last-mile delivery. Doordat de webshopeigenaar zich ook in het kantoorpand kan vestigen als huurder blijven de lijnen kort, ons doel is de klant qua logistiek volledig te ontzorgen”, aldus Norman de Vos, directeur FOX Group Holding.

Met de FOX BOX zal FOX één van de grotere werkgevers in Lansingerland worden. Het bedrijf is nu actief vanuit Rotterdam Noord, dus de huidige werknemers zullen mee verhuizen. Maar door de verhuizing zal FOX haar diensten nog verder uit kunnen breiden, wat betekent dat er vacatures beschikbaar zullen komen voor bijvoorbeeld chauffeurs, logistiek medewerkers en kantoorpersoneel.

Heylen Warehouses ontwikkelt, verhuurt en beheert logistiek vastgoed. “We streven steeds naar een efficiënt bouwproces en een functioneel en zorgeloos gebruik na oplevering”, aldus Caspanni. “Zowel in Nederland als in België realiseerde we al ruim 600.000 m2 aan future-proof warehouses. Daarbij zoeken we steeds naar duurzaamheid, architectonische meerwaarde en hoogwaardige kwaliteit. Dit project voor FOX is daar een mooi voorbeeld van.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven