Marktnieuws

Boeren hebben met 30 tot 35 landbouwvoertuigen de toegang tot het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam geblokkeerd. De boeren eisen een gesprek met de directie, vertelt Ad Baltus van ‘Boeren in Actie Noord-Holland’ in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

“We waren met drie groepen op pad. Twee zijn tegengehouden door de politie, de derde heeft de poort wel bereikt. Daarop hebben we toestemming gekregen met zijn allen naar de poort te rijden.” De boeren zijn niet van plan om voor de poort te blijven overnachten, zegt Baltus. 

Het gaat vooral om het ‘afgeven van het signaal’, vertelt hij: “De maat is vol. We willen Albert Heijn niet financieel raken, maar met hen in gesprek over eerlijke prijzen voor onze producten.”

Ook de toegangspoort van het dc van Aldi in Zaandam is geblokkeerd. Zaterdag werd er door het hele land al gedemonstreerd door boeren, onder meer bij het dc van Jumbo In Veghel. Tientallen trekkers blokkeerden daar het dc en de demonstratie werd rond 23.30 uur beëindigd.

https://twitter.com/JackenWodan250/status/1279747877322067968
View this post on Instagram

#boerenprotest #veghel #demonstratie #jumbo #veghel #protest

A post shared by Tuur (@frfc1908_tuur) on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven