Marktnieuws

Forse uitbreiding voor Lidl Venlo

Bestaande locatie Lidl met links de uitbreiding.
Bestaande locatie Lidl met links de uitbreiding.

Lidl breidt fors uit in Venlo. De supermarkt heeft een overeenkomst gesloten met Next Level Development voor het ontwikkelen en realiseren van een nieuw warehouse van circa 40.000 m2 aan de James Tobinstraat te Venlo. Het distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port Noord zal aan het reeds ontwikkelde gebouw van 70.000 m2 worden toegevoegd. Door deze uitbreiding wordt de totale oppervlakte van het complex dat door Lidl gehuurd wordt circa 110.000 m2.

Het gebouw wordt ingezet voor de op- en overslag van non-food artikelen bestemd voor levering via webshop-kanalen. Daarnaast worden vanuit dit warehouse meerdere dc’s in Europa bevoorraad. Op deze locatie zal de firma Nunner Logistics namens Lidl de logistieke operatie gaan uitvoeren.

De voorbereidingen worden getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen en het project zal als eerste XXL ontwikkeling in Venlo volledig volgens het duurzaamheidskeurmerk BREEAM ‘Outstanding’ worden gecertificeerd. De bouw is al gestart en de oplevering staat gepland voor juli 2019. De uitbreiding van dit complex zal gerealiseerd worden door Wijnen Bouw Someren.

Hoogste duurzaamheidseisen

“Vanwege de groei binnen Europa zijn wij verheugd om onze logistieke capaciteit duurzaam uit te kunnen breiden in Venlo”, zegt Christine Braun, woordvoerder van Lidl. “Dit gebouw voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidseisen die Lidl graag stelt aan al haar distributiecentra. Zo maakt dit warehouse geen gebruik meer van fossiele brandstof, is er een warmte koude opslag en wordt het pand verlicht met 100% LED.”

“We zijn erg vereerd met de keuze van Lidl voor deze uitbreiding. Het laat zien dat ze vertrouwen hebben in de locatie Venlo en tevreden zijn over de kwaliteit van het reeds gerealiseerde gebouw” zegt René Geujen, Director Plan Development van Next Level.

“Het besluit van Lidl om de locatie in Venlo met meer dan 50% uit te breiden, zien wij als een aansporing om de verdere groei van Lidl in Europa te faciliteren door continu vooruit te lopen op de hoge kwaliteitseisen die Lidl aan ons stelt.”

Wethouder Erwin Boom (economie), gemeente Venlo: “Lidl heeft de juiste keuze gemaakt om voor Venlo te kiezen en een partnership aan te gaan met Next Level Development. Het logistieke netwerk van Venlo behoort immers tot het beste van Europa. Ik feliciteer Lidl met de toekomst en ben er van overtuigd dat Lidl een prachtig en duurzaam huis gaat bewonen van Next Level Development. Welkom in Venlo.”

De totstandkoming van de huurovereenkomst is namens Lidl begeleid door De Lobel en Partners en namens Next Level door TLF Real Estate.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven