Marktnieuws

Food hub wisselt van eigenaar

Zon veiling. foto: Joyfotografie.
Zon veiling. foto: Joyfotografie.

Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland (ZON) heeft op basis van een eeuwigdurende erfpachtsituatie haar eigendom in bedrijventerrein Fresh Park Venlo verkocht aan de Amerikaanse investeerder Hines. De dispositie aan de professionele vastgoedpartner Hines stelt ZON in staat zich beter te focussen op haar ‘core business’, zijnde dienstverlening aan ‘fresh & food’ ondernemingen.

De transactie omvat circa 110 ha grond, waaronder 25 ha ontwikkelpotentieel, 23 logistieke bedrijfspanden, diverse parkeerterreinen en een beheerorganisatie van 9 personen. De gebouwen hebben een gezamenlijk bruto vloeroppervlakte van circa 300.000 m² waarin ruim 70 huurders zijn gehuisvest. De verkoop van Fresh Park Venlo is de grootste logistieke ‘single asset deal’ in de Nederlandse geschiedenis.

Park met 40 bedrijfspanden

Fresh Park Venlo, bekend vanwege de aanwezige fruit- en groenteveiling, is met een omvang van 135 ha een van de grootste ‘food hubs’ in Europa. Op het park zijn ongeveer 40 bedrijfspanden (400.000 m²) gesitueerd, die plaats bieden aan ruim 100 (inter)nationale ondernemingen in de ‘fresh & food’ sector. Het park is gunstig gelegen te midden van het grote telersgebied Greenport Venlo en bevindt zich op een logistiek strategisch knooppunt van zowel weg-, rail- en waterwegen. Vanaf het bedrijventerrein vertrekken dagelijks zo’n 3.000 vrachtwagens, met name richting het Duitse Ruhrgebied.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven