Marktnieuws

Fokker 7, het op de Cradle to Cradle filosofie gebaseerde logistieke gebouw in Hoofddorp, beschikt sinds vandaag over een installatie voor het opwekken van zonne-energie van 480 kWp. De installatie van 1500 panelen wekt ruim 470.000 kWh per jaar op, genoeg voor 150 huishoudens.

Fokker 7 is ontwikkeld door een joint venture van de Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh groep. Al tijdens de bouw van het zonnepanelensysteem werd het pand verkocht aan Standard Life Investments. Het eigendom en de exploitatie van de installatie blijven echter in handen van de speciaal daarvoor opgerichte entiteit, Park 20|20 Solarpark.

Zoveel mogelijk

Het zonnepanelensysteem is gebouwd door Ikaros Solar. Alexis Fischer van Ikaros: ”Het was een uitdaging om zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak te kunnen plaatsen. Vanwege het logistieke gebruik zijn er grote kolomvrije overspanningen in het gebouw. Door een inventief ontwerp van het legplan (van de zonnepanelen) en een goede samenwerking met de constructeur, hebben we toch twee keer zoveel zonnepanelen kunnen plaatsen dan eerder was gepland. Bovendien liggen de panelen pal op het zuiden en leveren daardoor een optimale hoeveelheid energie”.

Het systeem produceert zonne-energie voor enkele gebouwen op het Fokker Logistics Park, maar ook voor het nabij gelegen het Cradle to Cradle kantorenpark Park 20|20 in Hoofddorp.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven