Marktnieuws

Fiege neemt dc Zalando over

Logistiek dienstverlener Fiege neemt per 1 april 2019 het distributiecentrum van Zalando over in het Duitse Brieselang. Fiege gaat het dc inzetten voor meerdere klanten. De duizend huidige werknemers gaan mee naar de nieuwe eigenaar, melden Duitse media.

Het logistiek centrum in Brieselang is met een oppervlakte van 30.000 m2 een van de kleinste locaties van Zalando in Duitsland. Ter vergelijking: de centra in Lahr, Mönchengladbach en Erfurt zijn, met een oppervlakte van 130.000 m2, vier keer zo groot.

De capaciteitsbeperking was al langere tijd een uitdaging voor Zalando. Slechts een relatief klein deel van de voorraad kon in Brieselang worden opgeslagen. “Zalando biedt zijn klanten een uitgebreide selectie van 300.000 mode- en lifestyleartikelen. In Brieselang bereikten we daarom de capaciteitsgrenzen. Bovendien konden moderne automatiseringstechnologieën, die standaard zijn in onze andere logistieke centra, slechts in beperkte mate worden geïnstalleerd”, legt David Schröder van Zalando uit.

Ombouw naar multi-user center

De ombouw naar een logistiek centrum voor Fiege, dat over 185 locaties in Europa beschikt, bood uitkomst. “We willen Brieselang exploiteren als een multi-user center met nieuwe business en dus extra klanten naast Zalando”, zegt Christoph Mangelmans, Managing Director Fashion & Online Retail bij Fiege. “Samen met de ervaren medewerkers in Brieselang willen we alles doen voor deze nieuwe mogelijkheid voor een langetermijnperspectief en om de locatie verder te ontwikkelen.”

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven