Marktnieuws

Twee grote Limburgse schoenenretailers, Durlinger en Shoetime, hebben onlangs de handen ineen geslagen. De logistieke operaties en het volledige assortiment van Durlinger en Shoetime zijn samengevoegd in het DC van Shoetime Retail in Panningen, dat nu het hoofdkwartier van de nieuwe organisatie vormt.

Door het samengaan van de logistieke operatie moest het magazijn in Panningen worden vergroot in vierkante meters. SSI Schäfer realiseerde, terwijl de dagelijkse operatie gewoon doorging, circa 1.000 vierkante meter extra vloeroppervlak door de bouw van een vrijdragende entresolvloerconstructie. Hierop staan rijen grootvakstellingen van SSI Schäfer, waarin Shoetime twee schoenendozen achter elkaar kan opslaan.

Sorteerproces

Artikelen die uit het herbevoorradingsmagazijn zijn gepickt, worden bij een invoerstation op de eerste verdieping handmatig opgelegd. Via een spiraalconveyor (Apollo) worden de schoenendozen vervolgens beneden naar de sorter (Optimus) gevoerd. Nadat de goederen op de sorter zijn gescand, worden ze via de uitgangen verdeeld conform de opdracht. Het bijzondere van deze sorteerinstallatie, die overigens voorheen in het centraal magazijn van Durlinger in Sittard stond, is dat er meerdere logistieke processen tegelijkertijd kunnen worden verwerkt: goederenontvangst, uitleveren naar de winkels, retouren, webbestellingen, interfiliaal leveringen en herbevoorrading.
In totaal heeft het nieuwe bedrijf na de fusie 77 winkels: 34 Shoetime-filialen, 39 Durlinger-filialen en vier winkels van Tamaris. Daarmee is het meteen één van de grotere filiaalbedrijven in Nederland en het grootste schoenbedrijf van Zuidoost-Nederland.

Meer over de integratie van de DC’s van Durlinger en Shoetime in de septemberuitgave van Logistiek Totaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven