Marktnieuws

De Franse woon- en elektroketen Conforama heeft in Tournan-en-Brie het grootste logistieke platform van Europa in gebruik genomen. Het pand staat op een oppervlakte van bijna 180.000 vierkante meter en is daarmee 33 voetbalvelden groot. 

Het nieuwe dc, dat na zo’n anderhalf jaar tijd werd opgeleverd door de vastgoedontwikkelaars Gazeley en Argan, bestaat uit 31 ‘cellen’ (magazijnen) met een hoogte van twaalf meter. In totaal is er plaats voor 270.000 pallets.

Bekijk hier een video van het dc.

De locatie in Tournan-en-Brie, een dorpje op vijftig minuten rijden van Parijs, levert vierhonderd directe banen op. Maar er verdwijnt ook werk, want Conforama sluit 42 winkels en dat kost 1900 mensen hun baan. 

Conforama, dat onderdeel is van het Zuid-Afrikaanse Steinhoff, wil zich nog nadrukkelijker focussen op e-commerce. Vanuit het nieuwe dc in Tournan-en-Brie wil men de koelkasten, bankstellen, vaatwassers, matrassen, stoelen en wasmachines naar de winkels en direct naar de klanten sturen. Het nieuwe dc zal circa 55 procent van deze bestellingen verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven