Marktnieuws

Penske Logistics heeft een distributiecentrum van ruim 56.000 vierkante meter geopend. Het warehouse staat in de Amerikaanse noordelijke staat Michigan en wordt gebruikt voor de opslag van de koelproducten van Kroger.

Kroger is een Amerikaanse supermarktketen en noteerde in 2016 een brutowinst van ruim 10 miljard euro. Kroger is daarmee de grootste supermarktketen van de Verenigde Staten, is het zeventiende grootste bedrijf van het land én is de vijfde grootste retailer van de wereld. Onder Kroger, dat een hoofdkantoor heeft in Ohio, vallen bijna 3.000 supermarkten.

Kroger laat in Florida en in een een andere staat twee volledig geautomatiseerde dc’s bouwen voor e-commerce. Warehouse Totaal schreef daar in februari dit artikel over.

De producten uit de diepvriezen en koelkasten van Kroger-winkels, komen vanaf nu dus ook uit het dc in Michigan. Dit 87 miljoen euro kostende vrieshuis werd op 4 juni jongstleden namelijk geopend. Er zijn inmiddels ongeveer vierhonderd mensen aan het werk.

Het zogeheten Michigan Fresh Center bestaat verder uit 105 laaddocks. De temperatuur in sommige koelcellen kan verlaagd worden tot 35 graden onder nul.

Penske Logistics

Penske Logistics is een logistiek dienstverlener die op de twaalfde plaats staat van Transport Topics van de meest winstgevende logistieke bedrijven van de Verenigde Staten. Penske, dat een hoofdkantoor heeft in de oostelijke staat Pennsylvania, draait een brutowinst van circa anderhalf miljard euro. Penske is een dochteronderneming van General Electric, een van de grootste transportondernemingen ter wereld.

https://twitter.com/WarehouseTotaal/status/1138725122100146178


Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven