Marktnieuws

Engels Logistiek krijgt een nieuw distributiecentrum. Het bedrijf, dat kunststof (vouw)bakken, pallets en afvalcontainers levert, is begonnen met de bouw van een nieuw pand op industrieterrein Park Forum West in Eindhoven. 

In verband met de groei van het bedrijf heeft Engels Logistiek meer vierkante meters nodig. Engels Logistiek hoopt bovendien voor 2050 energie- en grondstofneutraal te zijn en het 9.000 vierkante meter grote pand moet dan ook ‘energieopwekkend’ zijn. Anders gezegd: het pand moet net zoveel energie opwekken als het verbruikt.

Het dc wordt 9.000 vierkante meter groot.

De 3300 zonnepanelen op het dak wekken circa 0,95 megawatt op, terwijl ongeveer 0,3 megawatt nodig is voor het stroomverbruik van het gebouw én voor het opladen van het elektrische wagenpark. De resterende 0,65 megawatt levert Engels terug aan het elektriciteitsnet, waarmee zo’n 650 huishoudens van groene stroom kunnen worden voorzien. Het pand zal ergens in 2020 worden opgeleverd. 

De nieuwbouw moet Engels Logistiek ook meer ruimte geven om gebruikte kunststof bakken, pallets en containers terug te kopen, te bewerken of te recyclen. Dat is wat Engels Logistiek bedoelt met ‘grondstofneutraal’ werken.

Bekijk hier een bedrijfsvideo van Engels Logistiek.

Engels Logistiek

Engels Logistiek maakt onderdeel uit van Engels Group, die wereldwijd een assortiment met meer dan 5000 artikelen voor logistiek, magazijn en afvalbeheer levert. Naast de vestiging in Nederland heeft Engels vestigingen in Portugal, Frankrijk, België en Duitsland.

Meer informatie: Engels Logistiek B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven