Marktnieuws

De vakbeurzen Empack en Automation, die op 3 en 4 april samen met Logistics & Distribution werden georganiseerd, zijn bezocht door ruim 8.600 bezoekers. Dat zijn er 300 meer dan tijdens de editie van 2017. 400 exposanten presenteerden zich in De Brabanthallen in Den Bosch.

“Er speelt momenteel erg veel in de markt, vooral op het gebied van duurzaamheid. Bezoekers kregen antwoorden en oplossingen aangereikt bij zowel exposanten als tijdens de sessies in het kennistheater. Dat maakten Empack en Automation niet te missen events”, zegt Irma de Hoon, Group Event Director van organisator Easyfairs.

https://twitter.com/WarehouseTotaal/status/1115896736202072065

Empack

De hoofdthema’s van Empack waren plastics recycling, e-packaging en samenwerking in de keten. Deze onderwerpen vormden de basis van het kennisprogramma. Tijdens dit programma kwamen sprekers aan het woord van onder andere NRK, Thuiswinkel.org en MVO Nederland. Op Empack zelf waren bedrijven als Schoeller AllibertLogiflexxColt InternationalHuman Workspace en DOOR & Technics aanwezig.

Automation

De hoofdthema’s op Automation waren big data, mens versus robot, e-fulfilment en multidisciplinair samenwerken. In verschillende conferenties werden deze thema’s nader toegelicht en er werden ook demonstraties gegeven van onder meer cobots, deltarobots en rijdende robotplatforms.

De Hoon kijkt tevreden terug op de twee beursdagen: “De geluiden en feedback die we mochten ontvangen, waren erg positief. De noodzaak van een dialoog met verpakkend Nederland over circulariteit en flexibilisering van het verpakkingsproces is duidelijk gebleken.” De volgende editie van Empack vindt op 31 maart en 1 en 2 april plaats in Jaarbeurs Utrecht.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven