Marktnieuws

Bij Eindhoven wordt een nieuw warehouse van bijna 100.000 m2 uit de grond gestampt. De bouw van dit nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Westfields in Oirschot is al van start gegaan. Het distributiecentrum is gelegen in één van de belangrijkste knooppunten voor e-commerce-activiteiten in Nederland en West-Europa. Het gebied staat bekend als de logistieke hotspot van Eindhoven en is voorzien van goede multimodale verbindingen, wat zorgt voor een efficiënte en goede bereikbaarheid. 

De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd door Systabo (VolkerWessels) en omvat drie warehouses. De bouw van fase 1 start in december 2018, omvat 60.789 m² en zal beschikbaar zijn in oktober 2019. Fase 2 start in maart 2019, heeft een oppervlakte van 37.329 m² en is beschikbaar in februari 2020.

TH Real Estate heeft namens haar European Cities Fund deze logistieke ontwikkeling in Oirschot aangekocht van een joint venture tussen SDK Vastgoed (VolkerWessels) en MG Real Estate. De verkoop van het Westfields distributiecentrum laat zien dat de logistieke hotspots in Nederland nog steeds kunnen rekenen op zowel een sterk aanhoudende gebruikersvraag, als op een aanhoudende interesse van internationale beleggers in logistiek vastgoed.

Samenwerking

Dennis van de Ven, directeur SDK Vastgoed: “De totstandkoming van deze logistieke hub is een goed voorbeeld van samenwerking binnen de lokale Brainport-regio. Samen met de gemeente Oirschot zagen we het onderscheidende vermogen van deze plek als het gaat om logistiek.”

Thorsten Kiel, hoofd European Industrial and Logistics bij TH Real Estate, licht toe: “We zijn erg blij met de samenwerking met de joint venture voor de succesvolle voltooiing van Westfield Logistics. De Europese logistieke markt blijft heel aantrekkelijk en de locatie van dit object maakt het bijzonder aantrekkelijk. We hebben ons logistieke platform in Nederland nu uitgebreid tot meer dan 300 miljoen euro in 2018, met verdere investeringen gepland in 2019.”

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven