Magazijnautomatisering

Egemin Automation boekte een nettowinst van 2,4 miljoen euro in 2013, een stijging van 33% ten opzichte van 2012. Er werd voor 116 miljoen euro bestellingen genoteerd, wat zes miljoen meer is dan het vooropgestelde budget en een stijging betekent van bijna tien procent tegenover 2012.

In 2014 mikt Egemin op een order intake van 125 miljoen euro. Die groei moet zowel komen van de vier verschillende divisies als van alle landen waar Egemin een eigen vestiging heeft. Om de stevige groei te ondersteunen, heeft Egemin Automation in 2013 een vijftigtal extra werknemers aangenomen, gespreid over de verschillende vestigingen in Europa, Noord-Amerika, en Azië. Dat bracht het totaal in 2013 op 650 personeelsleden. Tegen eind 2014 verwacht Egemin dat de teller voor de volledige groep op 700 staat. De magazijnautomatiseerder is dan ook voortdurend proactief op zoek naar bekwame ingenieurs.

Strategisch plan

“In 2010 lanceerden we ons nieuw strategisch plan, Strategy 2015, waarvan de implementatie momenteel op volle toeren draait. En dat werpt zijn vruchten af”, aldus Jan Vercammen, CEO bij Egemin Automation. “Daarnaast hebben we onze interne processen verder geoptimaliseerd en werken we sterk op KPI’s, zowel op het vlak van verkoops- als operationele processen. De voorbije 6 jaar hebben we twee economische crisissen goed doorstaan door elk jaar opnieuw positieve resultaten neer te zetten.”

Drie pijlers

De strategie rust op drie pijlers: “We werken enerzijds heel sterk marktgericht waarbij we ons voornamelijk concentreren op de farmaceutische industrie, voeding en distributie, maar ook op niches zoals tankterminals, chemie en infrastructuur. Daarnaast hechten we veel belang aan account management. We rukken niet enkel uit voor grote projecten maar proberen onze klanten zo goed mogelijk te helpen in elk aspect van hun business, waaronder lifecyle services. Ten derde volgen we onze klanten letterlijk tot aan de andere kant van de wereld om de door hun gevraagde projecten te realiseren.”

Meer informatie: Egemin Automation

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven