Magazijnautomatisering

Egemin is gestart met het inhijsen van de magazijnkranen in het nieuwe hoogbouwmagazijn van IVC in Avelgem.

De silobouwconstructie is intussen afgewerkt. De 35 meter hoge en 13 ton zware magazijnkranen worden in hun positie gehesen tussen de rekken. Die zullen instaan voor de automatische opslag van pallets met afgewerkte Moduleo-vinylvloeren.

Hoogbouwmagazijn

Het hoogbouwmagazijn biedt in totaal plaats voor 10.600 pallets en telt 30 niveaus voor pallets met verschillende hoogte. De kraangangen hebben elk een lengte van 78 meter. Momenteel worden de dak- en gevelplaten aan de magazijnrekken bevestigd en wordt de verbindings- en voorzone van het magazijn ingericht met rollen- en transferbanen en palletliften. Na de zomer wordt de afgewerkte installatie onderworpen aan uitgebreide softwaretests. De installatie moet tegen de herfst operationeel zijn.

Volautomatisch

IVC bestelde in een eerder stadium een compleet magazijn- en distributiesysteem voor de productiesite in Avelgem. Het systeem zorgt voor het volautomatische transport en opslag van afgewerkte producten tussen productie, magazijn en verzending. De omvangrijke installatie omvat naast een automatisch hoogbouwmagazijn, AGV’s en conveyors ook een uitgebreide pickingzone waar verzendingen voor de klant worden samengesteld.

Conveyorbrug

Het automatisch magazijn komt in een nieuw gebouw aan de overzijde van de bestaande gebouwen waar de productie is gevestigd. De verbinding tussen het bestaande en het nieuwe gebouw wordt voorzien via een conveyorbrug. Hier zal een transferwagen het transport tussen de productie, het magazijn en de verzending van afgewerkte Moduleo-vinylvloeren voor zijn rekening nemen.

Meer informatie: Egemin Automation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven