Magazijnautomatisering

Egemin Automation gaat voor de Belgische producent van diepgevroren voedingsmiddelen Crop’s een nieuw hoogbouw diepvriesmagazijn van 41 meter hoogte bouwen en automatiseren.

Het diepvriesmagazijn wordt 82 meter lang, 38 meter breed en 41 meter hoog en is daarmee meteen het hoogste automatisch diepvriesmagazijn in de Benelux. Het zal op 15 opslagniveaus en in 5 kraangangen plaats bieden aan ruim 20.000 pallets met diepgevroren groenten en fruit. Pallets in het magazijn kunnen zowel vanuit de productiefabriek als van externe locaties worden ingevoerd.

Voor de inslag wordt iedere pallet gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Externe en industriële pallets, goed voor 20% van de totale opslagcapaciteit, worden eerst op een slave pallet geplaatst. Dat moet het opslagproces in het automatisch magazijn optimaliseren. Egemin levert een totaalconcept voor Crop’s en neemt de volledige bouwkundige en de logistieke inrichting van het magazijn voor zijn rekening.

Bouwkundige werken

Het nieuwe hoogbouwmagazijn komt naast het bestaande diepvriesmagazijn en de productiefabriek in Ooigem, nabij Kortrijk-Waregem. De bouwkundige werken omvatten onder meer de fundering, isolatie, dakbedekking, koeling, zuurstofreductie, branddetectie, verlichting en elektriciteit. Het project start midden september en heeft een doorlooptijd van ongeveer een jaar.

Bekijk ook de video

Partners

Partner Stow zal de constructie van de silobouw voor zijn rekening nemen. De 5 kranen worden geleverd door de Duitse partner MIAS. Het logistieke gedeelte omvat de silobouw voor de rekken en alle automatiseringstechnologie, inclusief 5 automatisch gestuurde magazijnkranen, de conveyortechniek en bovenliggende WMS-software voor aansturing van alle goederenstromen.

De magazijnbeheersoftware E’wms van Egemin beheert de orders en de voorraad. De software neemt ook de volledige logistieke aansturing van alle transport- en opslagsystemen op zich, van de inslag en opslag in het magazijn tot uitslag en transport naar de verzendingszone.

Full-service contract

Egemin en Crop’s hebben een tweejarige onderhoudsovereenkomst afgesloten voor alle logistieke installaties in het diepvriesmagazijn. De overeenkomst houdt onder meer 24/7 stand-by service, correctief en preventief onderhoud en een beschikbaarheidgarantie in.

Meer informatie: Egemin Automation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven