Magazijnautomatisering

Egemin Automation gaat voor de nieuwe productielocatie van Synutra France een omvangrijke automatische magazijn- en distributie-installatie bouwen.

Egemin verzorgt het ontwerp, de ontwikkeling en de installatie van een turnkey intralogistieke oplossing voor de nieuwe melkpoederfabriek van Synutra in Carhaix, Bretagne. Het systeem zal instaan voor het automatische beheer van alle bewegingen van grondstoffen, afgewerkte producten en verbruiksgoederen. Het Chinese Synutra investeert 135 miljoen euro in deze productiefaciliteit Frankrijk. De installatie moet eind 2015 operationeel zijn. Eind 2015 moet deze fabriek tot 300.000 ton melkpoeder per jaar produceren, exclusief bestemd voor de Chinese markt. De 1.000 Bretoense melkproducenten, die deze nieuwe fabriek zullen beleveren, vinden er een nieuwe afzetmarkt.

Turnkey

Om dergelijke productiehoeveelheden te kunnen verwerken, heeft Synutra in de fabriek en het opslagmagazijn geïnvesteerd in een turnkey intralogistieke oplossing. Die zal instaan voor het automatische beheer, transport en opslag van de volledige goederenstroom van grondstoffen, afgewerkte producten en verbruiksgoederen. Egemin levert daartoe onder andere 5 magazijnkranen, 6 automatisch geleide voertuigen of AGV’s en een conveyorloop voor expeditie/goederenontvangst en de eigen sturings- en beheersoftware (E’wms/E’wcs).

Inslag/opslag/uitslag

In de ontvangstzone worden alle extern aangeleverde pallets geïdentificeerd en vervolgens op een kunststof slavepallet geplaatst. Deze slavepallet wordt geïdentificeerd met behulp van een RFID-tag en vervolgens via het conveyorsysteem naar het automatisch magazijn gebracht. Aan de uitvoer van de productielijnen is een vloot van 6 AGV’s werkzaam die de pallets met zakken van 25 kg en bigbags van 1,2 ton naar een wikkelaar transporteert. Deze zakken gaan vervolgens terug naar de AGV’s die ze vervoeren naar het automatisch magazijn. De AGV’s verzorgen ook het transport van verbruiksgoederen (kleine lepeltjes, kartonnen dozen, enz.) vanuit het magazijn naar de productielijnen.

De bigbags, alleen voor de Chinese markt bestemd, worden via een conveyorsysteem naar de expeditiezone gebracht. Een palletwisselsysteem vervangt de kunststof pallets, waarop de bigbags intern werden getransporteerd, door houten pallets. De werking van het wisselsysteem wordt gesynchroniseerd met deze van het conveyorsysteem. De melkpoederblikken worden eveneens in het automatisch magazijn bewaard op kunststof pallets. Bij verzending worden de producten in de containers geladen met behulp van een ‘slip sheet’. De kunststof pallets blijven in het conveyorsysteem voor hergebruik in de productie. Dit systeem laat toe om het laadvolume van de containers te optimaliseren.

Meer informatie: Egemin Automation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven