Marktnieuws
Hong Kong's eerste volautomatische warehouse.
Hong Kong's eerste volautomatische warehouse.

Hong Kong Science and Technology Parks Corporation (HKSTP) en RV Automation Technology Company Limited (RV Automation), een partnerbedrijf van HKSTP, hebben de opening aangekondigd van het RobExCentre, Hong Kong’s eerste volledig geautomatiseerde en onbemande magazijndienst in Hong Kong Science Park, dit meldt OpenGovAsia vanuit Hong Kong.

Het volledig onbemande magazijn 24/7 kan worden gebruikt met behulp van Big Data-analyse om warehousing en gezichtsherkenningstechnologie op te schalen voor verbeterde beveiliging.

Zelfbedieningsopslag

Wanneer gebruikers hun goederen in de kluisjes moeten ophalen of plaatsen, worden magazijnstellingen met kluisjes door Autonomous Mobile Robots opgepakt van en naar het frontstation. Dit magazijn is een nieuw initiatief van het Robotics Platform van HKSTP, en het RobEx Center biedt koerierdiensten en zelfbedieningsopslag aan alle klanten in Hong Kong. Het fungeert als een living showcase van baanbrekende warehousing-technologieën voor de logistiek- en supply chain industry.

Gezichtsherkenning

Het centrum beschikt over Autonomous Mobile Robot-technologie, smart warehousing-systeem en gezichtsherkenning, en wordt geleverd door een groep technologiebedrijven in Science Park, waaronder RV Automation, Altali, Master Dynamic en QBS.

Met zijn volledig onbemande en geautomatiseerde mogelijkheden is het RobEx Center een goed alternatief voor traditionele warehousing- en logistieke operaties. Het center heeft het vermogen om 24/7 te werken en er is minder intensieve menselijke en lichamelijk arbeid nodig.

Het slimme warehousing-systeem berekent en maximaliseert van de vrije ruimte binnen de locatie, een belangrijke vaardigheid bij de land schaarste van Hongkong. Grote data-analyse helpt bij het opschalen van de warehousing-services om rekening te houden met piekuren, de invloed van het weer op de levertijden en het verminderen van menselijke fouten bij het opslaan en bezorgen van pakketten. Er wordt gebruik gemaakt van gezichtsherkenningstechnologie voor verbeterde beveiliging.

Pijler van de economie

Het RobEx Center is een voorbeeld van hoe Hong Kong en de rest van de wereld innovatie en technologie kunnen omarmen in de logistieke sector. Deze sector is een belangrijke pijler van de economie van Hong Kong. Science Park, als een door de overheid aangewezen Smart Region, is de locatie voor pilots van innovatieve oplossingen.

Het HKSTP-team en hun partners hopen in staat te zijn om in de nabije toekomst nog meer geavanceerde oplossingen te demonstreren die Hong Kong dichterbij een Smart City zullen brengen.

Veel bedrijven werkten samen om het RobEx Center te realiseren, van technologieproviders tot e-commerce en logistieke en bezorgbedrijven. De teams die aan het centrum hebben gewerkt, hopen een geheel nieuwe 24/7 gebruikerservaring voor de consument te brengen en meerdere voordelen voor magazijnmedewerkers, met mogelijk nieuwe inkomstenstromen in warehousing services.

Gebruikers hebben toegang tot het systeem via een smartphone-app of een bedieningspaneel, dat is geïnstalleerd op het frontstation.

Benutting vierkante meters

Voor vastgoedontwikkelaars verbetert dit slimme systeem de benutting van de ruimte en de opbrengsten per vierkante meter. Omdat het een living showcase is, zullen de ontwerpers van het centrum voortdurend nieuwe technologieën introduceren om de capaciteiten te verbeteren en de wereld laten zien hoe de logistieke sector productiever en efficiënter kan zijn.

Volledig self-serviced

Het RobEx Center is volledig self-serviced. Via de automatische magazijnoplossing worden de opslagrekken met kluisjes door de Autonomous Mobile Robot (AMR) automatisch opgehaald van en naar het frontstation wanneer gebruikers hun goederen in de kluisjes moeten ophalen of plaatsen.

Voordat het systeem voor het publiek toegankelijk worden gemaakt, zullen in september in het RobEx Center testen worden uitgevoerd om operationele gegevens te verzamelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven