Marktnieuws
Bron: Materieellogistiek Commando Land

De Koninklijke Landmacht heeft plannen om een nieuw distributiecentrum te bouwen. De bestaande en verouderde magazijnen moeten opgaan in dit ‘Logistiek Centrum Soesterberg’. Het dc komt te staan aan het Zeisterspoor in het dorp Soesterberg.

Defensie wil zich ontwikkelen tot een ‘Adaptieve Krijgsmacht’. Dat houdt in dat de krijgsmacht flexibeler en duurzamer moet kunnen samenwerken met bedrijven en organisaties en over mens en materiaal moet kunnen beschikken waar en wanneer dat nodig is. De aard en omvang van dreigingen wordt ‘onvoorspelbaarder’ geacht en daar moet de krijgsmacht beter op kunnen reageren, zo vindt de militaire organisatie.

Defensie zoekt logistiek dienstverlener

Om die ambitie kracht bij te zetten, wil de krijgsmacht toe naar een centraal dc. Het was de bedoeling dat de bouw in 2019 zou beginnen, maar zo’n vaart loopt het niet. Defensie is nog op zoek naar een logistiek dienstverlener die het centrum bouwt en dat vervolgens met Defensie wil exploiteren.

De zoektocht naar die partner is nog niet afgerond. Rond oktober verwacht De Landmacht een nieuw persbericht te publiceren om de aanbesteding ‘kracht toe te zetten’, zo laat een woordvoerder weten aan Warehouse Totaal. Is die logistieke partner eenmaal gevonden, dan pas zou er meer duidelijk kunnen worden over bijvoorbeeld het ontwerp en de inrichting van het distributiecentrum. Ebbens Architecten uit Leusden maakte al wel enkele impressies. Bekijk daarvoor onderstaande fotocollage.

Munitie en tanks

Op dit moment wordt het materieel van De Landmacht op vier (onbekende) locaties opgeslagen. Hier liggen onder meer onderdelen voor vrachtwagens, motoren voor Leopard-gevechtstanks en allerhande munitie en wapens. Als er een logistieke partner wordt gevonden, dan verhuist dat materieel ergens in de komende jaren dus naar het Logistiek Centrum Soesterberg.

https://twitter.com/WarehouseTotaal/status/1138725122100146178


Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties op “Een nieuw dc voor De Landmacht: waar en wanneer?

  1. Snelste en meest efficiënte oplossing voor verticale opslag van goederen.
    Eliminatie van fout-picks en volledig integreerbaar met ERP systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven