Marktnieuws

De Koninklijke Nederlandse Munt gaat bijna verhuizen. Het muntbedrijf kondigde eind 2018 aan dat men Utrecht zou verruilen voor Houten en het distributiecentrum op bedrijventerrein Werklandschap Meerpaal is nu opgeleverd.

De Nederlandse overheid verkocht het bedrijf in 2017. Staatssecretaris Wiebes zei het slaan van munten niet langer als overheidstaak te zien en bovendien kampte de Koninklijke Nederlandse Munt met financiële problemen. Het bedrijf werkt overigens ook niet uitsluitend voor Nederland, maar voor ongeveer 70 landen wereldwijd.

Muntenaanbod

Naast reguliere euromunten maakt de Koninklijke Nederlandse Munt beleggersmunten, herdenkingsmunten voor verzamelaars en onderscheidingen, eventueel met edele metalen als goud en zilver. 

State-of-the-art

De Belgische Groep Heylen werd de nieuwe eigenaar. Gevelbouwers JM Van Delft & ZN delen via Twitter een aantal foto’s en schrijven dat het state-of-the art pand ‘mooi is geworden’: “Super trots dat wij hieraan een bijdrage hebben mogen leveren.”

Gouden coating

De muren hebben een gouden kleur gekregen, als verwijzing naar de munten. De bijnaam van het nieuwe logistieke centrum luidt ‘The Dutch Vault’, oftewel ‘de kluis van Nederland’. 

Naast de productie- en opslaghal van bijna 13.000 vierkante meter krijgt het logistieke gebouw ook nog heel wat kantoorruimte bij. Die krijgt een directe inkijk op het productieproces van de munten en op de binnentuin. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven