Magazijnautomatisering

De vleesverwerkende fabriek van Edeka SüdwestFleisch GmbH in Rheinstetten, Duitsland heeft een hoog en efficient automatiseringsniveau bereikt met een softwareoplossing van CSB-System International.

De software-oplossing is door CSB speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelensector. Dankzij dit systeem kunnen volumes van wel 650 ton kwalitatief hoogwaardig vlees en worst voor 1250 Edeka winkels worden geproduceerd. De geïntegreerde software-oplossing regelt de hele productielogistiek in de vleesfabriek. Alles wordt door de software aangestuurd, van inkomende goederen, uitsnijden, productieplanning en -controle en het verpakken en etiketteren van vlees en worst voor zelfbediening, tot het plaatsen en verwijderen van voorraad, verzamelen van orders, laden van trolleys en de uiteindelijke verzending.

Stockmanagement

Het hoogbouwmagazijn in de vleesfabriek van Rheinstetten biedt ruimte aan 3.500 pallets en wordt automatisch beheerd via stockmanagement. De software regelt alle processen voor het invoeren en verwijderen van voorraad, de apparatuur die de stellages vult en de transportbanden. Op basis van de klantenorders stuurt het systeem de producten naar dynamische en statische orderverzamelplaatsen, die zijn ontworpen voor een doorvoer van circa 130.000 lijnitems en een totaal van 100.000 kratten en dozen per dag.

csb2014.011 Edeka-2 (Small)

Controlestations

Twee CSB-controlestations regelen de permanente online bewaking van circa 800 individuele processen, zodat eventuele fouten snel verholpen kunnen worden. Bij de controlestations worden alle onderdelen van deze vrijwel volledig geautomatiseerde vleesfabriek bijeengebracht: een hoofdcontrolestation garandeert optimale verwerking in het logistieksysteem; en een ander station bewaakt en controleert de productie en orderverzameling. Het systeem biedt daarmee actuele informatie over de hele situatie en over de prestatie en technische status van de productie- en logistieke afdelingen.

Hygiënisch

De geautomatiseerde processen van Edeka SüdwestFleisch beginnen bij de levering van halve varkens en runderkwarten. De runderkwarten worden gecontroleerd en in het CSB-System ingevoerd, waarna het vlees naar het magazijn wordt verzonden. De halve varkens worden gecontroleerd met gebruikmaking van de CSB-Image-Meater, een speciale hard- en softwareoplossing, waarmee het vlees volledig automatisch – zonder menselijk contact – volledig hygiënisch beoordeeld kan worden. Nadat de bouten volgens de relevante berekeningen zijn gesneden, worden de vleesstukken in kratten verpakt en door het systeem voorzien van een etiket met alle voor traceerbaarheid vereiste gegevens. Deze gegevens worden tijdens alle verdere bewerkingsfasen bewaard, totdat het vlees de consument bereikt. De software kan tevens nauwkeurig bepalen welke producten in welke kratten zitten. Dit garandeert geoptimaliseerde informatie en materiaaldoorvoer, voor efficiënte processen met meerwaarde gedurende het volledige proces.

Ontvangst goederen

Ingekochte handelsgoederen worden in een speciale ruimte ontvangen, die ook door de CSB-software wordt bestuurd. Inkomende grondstoffen, aanvullende stoffen en verwerkingsmaterialen worden gewogen, op kwaliteit gecontroleerd en met behulp van MDC-apparatuur (Mobile Data Capture) rechtstreeks verwerkt in het ERP-systeem. De pallets worden van etiketten voorzien en de goederen worden ofwel naar het hoogbouwmagazijn getransporteerd, of de individuele kratten worden in vier speciale CSB-Rack-werkstations verwerkt en in een krattenmagazijn opgeslagen.

Expeditie

De verzamelde goederen worden via een transportband naar 9 trolleylaadstations gestuurd en vervolgens naar de verzendafdeling getransporteerd. Het CSB-System biedt alle benodigde gegevens om de trolleys correct te laden. Wanneer het laden is voltooid en de trolleys klaar zijn voor verzending, worden vrachtbrieven met alle ordergegevens bijgevoegd. Vervolgens worden de trolleys aan de desbetreffende bezorgingroutes toegewezen en in de vrachtwagens geladen. Deze vrachtwagens gebruiken GPS om de goederen via optimale routes naar de Edeka-winkels te vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven