Marktnieuws

Het in Weert gevestigde e-Fulfilment Hub lanceert het “Living Lab Green Fulfilment”. Daarmee pakt het de handschoen op om de wereld van logistiek en e-fulfilment écht te verduurzamen.

Onder de vlag van Keyport2020 wordt een open ecosysteem gestart voor onderzoek en innovatie in duurzame e-fulfilment. In het lab in Weert worden innovatietrajecten rondom duurzaam transport, het real-time meten van CO2-uitstoot en life-cycle analyses uitgevoerd. Aangesloten partners zijn onder andere HC Distributie, Moonen Packaging, Thijs Logistiek, IM Efficiency, Blue Engineering en Gilde Opleidingen.

Mail uw vlog naar warehousetotaal@eisma.nl!

100 procent groene e-fulfilment

Duurzaamheid is van essentieel belang in de logistieke sector. Toch blijft de gewenste verduurzaming achter. Hieruit is het idee ontstaan een proeftuin rondom onderzoek en innovatie van duurzame logistiek te starten, genaamd “Living Lab Green Fulfilment”. Met het Living Lab Green Fulfilment creëren de initiatiefnemers een platform waar, in co-creatie met logistieke partners, webshops, onderwijsinstellingen en overheden, technologische en sociale innovaties worden ontwikkeld en gevalideerd. Daarmee werken zij toe naar 100% groene e-fulfilment. Het Living Lab draagt daarnaast bij aan kennisontwikkeling over duurzame e-fulfilment en zet Midden-Limburg op de kaart als dé duurzame e-fulfilment regio van Noordwest Europa.

Dit najaar van start

In het Living Lab worden zogenaamde innovatietrajecten gestart. Elk traject moet substantieel bijdragen aan het verduurzamen van de logistieke keten. Het eerste innovatietraject is het stimuleren van duurzaam vervoer. In dit traject wordt het concept SolarOnTop, van het in Helmond gevestigde IM Efficiency (een met zonnepanelen geïntegreerde trailer), in de markt getest en gevalideerd om zo elektrisch vervoer te stimuleren. Een ander innovatietraject is het ontwikkelen van een systeem om real-time de CO2-uitstoot per pakket te kunnen meten. Daarmee beoogt dit traject de grenzen te verleggen ten opzichte van huidige meetrichtlijnen inzake CO2 uitstoot. De komende jaren verwachten de initiatiefnemers meerdere innovatietrajecten te gaan starten.

Meer informatie: Moonen Packaging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven