Marktnieuws
Oldenburger Fritom Nieuwbouw artist impression.
Oldenburger Fritom Nieuwbouw artist impression.

Logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom stampt in het Groningse Veendam een modern distributiecentrum uit de grond. Het is de bedoeling dat het de vestiging straks het BREAAM Outstanding (vijfsterren) keurmerk krijgt.

Hiermee is Oldenburger|Fritom de eerste logistieke dienstverlener in Noord-Nederland die bouwt volgens het hoogste niveau van dit internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk. Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 5000 m2 en wordt 15 meter hoog. Het biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast zal het complex bestaan uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

Laatste duurzaamheidscriteria

Het geheel wordt uitgerust met automatisch dimmende LED verlichting en volgens de laatste duurzaamheidscriteria wordt er geen gasaansluiting aangelegd. Wel wordt er een warmtepomp geïnstalleerd en een geavanceerd luchtklimaatsysteem. Aanvankelijk zullen de warehousing activiteiten semi-automatisch ingevuld worden. Er vinden echter meteen de nodige voorbereidingen plaats om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden. Ook richten we op het terrein een circulaire milieustraat in voor optimale afvalverwerking. Bovendien wordt eveneens ons huidige warehousecomplex gerenoveerd volgens BREEAM maatstaven.

Meer informatie: Oldenburger Fritom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven