Magazijnautomatisering

Nieuwe technologieën spelen een steeds grotere rol in de logistiek. De bedrijven die zich hierop toeleggen schieten als paddestoelen uit de grond, maar toch werken weinig van deze startups samen met logistieke bedrijven, blijkt uit onderzoek van branchevereniging BitKom.

BitKom interviewde 514 Duitse bedrijven die zich bezighouden met ‘logistieke processen’. Slechts 11 procent van deze bedrijven werkt actief samen met startups. Twee jaar eerder lag dit percentage nog op 12 procent.

Digitalisering biedt enorme kansen

“Digitalisering biedt enorme kansen, vooral voor de logistiek”, concludeert BitKom-voorzitter Achim Berg. “Het gaat hierin niet alleen om geld besparen, maar ook om het verminderen van de CO2-uitstoot en om het beschermen van het milieu. Bedrijven kunnen juist profiteren van een samenwerking met startups die voorop lopen in onder meer kunstmatige intelligentie, blockchain en data-analyse.”

Concurrentiepositie

“Deze samenwerkingen kunnen op de lange termijn bijdragen aan het veiligstellen en verbeteren van de internationale concurrentiepositie van de logistieke industrie van Duitsland”, besluit Berg. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven