Marktnieuws

Cosmétique Active International (CAI), onderdeel van L’Oréal Groep gaat drones inzetten om de voorraad te inspecteren het logistieke centrum in Vichy, in Frankrijk. In combinatie met het standaardiseren van de etiketten en positie van de pallets zorgt deze oplossing ervoor dat de inventaris drie keer sneller uitgevoerd kan worden. De inventarisdrone kan bovendien gemakkelijk alle locaties in het magazijn bereiken, waardoor de oplossing de veiligheid en ergonomie van de operatoren vergroot.

In het logistieke centrum van CAI, gevestigd in de regio van het Franse Vichy, worden alle afgewerkte producten voor de merken La Roche-Posay, Vichy, Sanoflore, Roger&Gallet SkinCeuticals en CeraVe geleverd, opgeslagen en vervolgens verzonden naar de 50 filialen wereldwijd. Tot voor kort gebruikte het logistieke platform, met een opslagcapaciteit van 25.000 palletplaatsen, elk jaar een tiental hoogwerkers voor zijn inventarisatie.

 Effectiever en sneller

In juli 2018 ging CAI een partnerschap aan met Hardis Group om de warehouse-oplossing Eyesee te testen in operationele omstandigheden en de voorraden in een deel van het magazijn te inventariseren met een drone. De resultaten waren positief: de voorraad werd efficiënter geïnventariseerd en de oplossing zorgde voor aanzienlijke tijdswinst. Het hele proces werd drie keer sneller uitgevoerd. Bovendien volstaat één drone operator om toe te zien op het correcte verloop van de inventaris waardoor medewerkers zich opnieuw kunnen toeleggen op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde. “Dankzij deze nieuwe oplossing zijn we niet langer verplicht het logistieke centrum drie dagen te sluiten voor de jaarlijkse inventarisatie en kunnen we onze klanten in deze periode van dienst blijven, in alle veiligheid”, aldus Guillaume Bosselin, directeur van het logistieke centrum. De accountants van L’Oréal Groep hebben de boekhoudkundige en financiële betrouwbaarheid van deze inventaris per drone bovendien gevalideerd.

Na de uitstekende resultaten van de testfase gaat CAI de oplossing gebruiken in 2019 om de volledige magazijnvoorraad in het logistieke centrum te inventariseren. Een geautomatiseerd proces laat ook toe om op regelmatige basis fouten in de opslaggegevens te vinden en te verbeteren.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven