Marktnieuws
DPD Hamm

De Duitse pakketdienst DPD heeft een distributiecentrum geopend in Hamm. Het pand in de stad in deelstaat Noordrijn-Westfalen is het grootste sorteercentrum van DPD in eigen land. Het gebouw meet 122.000 vierkante meter. 

80.000 pakketten

DPD wil in Hamm iedere dag 80.000 pakketten kunnen verwerken, maar dat aantal zal geleidelijk aan worden verhoogd naar 200.000 pakketten per dag. In eerste instantie gaan er 350 mensen aan de slag, maar later zal het aantal werknemers groeien naar 800 personen. 

CEO Boris Winkelmann zei bij de opening ‘erg trots’ te zijn op het nieuwe sorteercentrum van DPD: “Deze locatie gaat een belangrijke bouwsteen zijn voor onze verdere groei.”

E-commerce is ‘booming’

DPD heeft tot het nieuwe dc besloten vanwege het groeiende aantal bestellingen, weet ook Karl-Uwe Bütof van het ministerie van Economische Zaken van Noordrijn-Westfalen. “E-commerce is booming”, aldus Bütof. 

“Ook in Noordrijn-Westfalen kopen steeds meer mensen online. Daar is een geschikte infrastructuur voor nodig. Daarom is het niet alleen positief dat we een grote logistieke ruimte kunnen aanbieden, maar ook dat bedrijven zoals DPD in onze regio investeren en zo onze economische en logistieke positie versterken.”

Bekijk hier een video van het nieuwe dc van DPD.

Nederlands hoofdkantoor staat in Best

DPD Group, dat onderdeel is van het Franse LaPoste, is een van de grootste internationale pakketservices van Europa. Men heeft meer dan 75.000 bezorgers in dienst. DPD Group bezorgt dagelijks 5,2 miljoen pakketten via de merken DPD, Chronopost, DEUR en BRT. DPD vestigde zich in 1993 in Nederland en het hoofdkantoor staat in Best.

Meer informatie: DPD (Nederland) B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven