Marktnieuws

Doesburg vervangt heftruckvloot

Doesburg vervangt complete heftruckvloot
Heffiq levert 22 Hyster trucks aan Doesburg Components

Heffiq levert 22 nieuwe Hyster heftrucks en magazijntrucks aan Doesburg Components (onderdeel Gietburg Groep) uit Nieuw Bergen.

Het nieuwe intern transportmaterieel bestaat uit pallettrucks, stapelaars, reachtrucks en elektrische heftrucks. De nieuw geleverde trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van (on)bewerkte gietdelen, mallen en emballage.
In het voortraject heeft Doesburg Components een shortlist samengesteld van een aantal leveranciers die allemaal een offerte hebben uitgebracht op basis van vervanging van de huidige vloot. Tevens is een demotraject ingezet. Dit met als doel om de uiteindelijke gebruikers van de trucks de gelegenheid te geven om deze uitvoerig te testen. Alle bevindingen zijn verzameld en de voor Doesburg belangrijkste criteria zijn door middel van een puntentelling gewaardeerd. Heffiq scoorde volgens de onderneming op deze punten het beste.

Veiligheid
De elektrische heftrucks zijn uitgerust met een zogenoemde ‘streambelt’. Deze speciale veiligheidsgordel moet altijd om, zonder dat de chauffeur daar hinder van ondervindt. Tevens is er een Pedestrian Awareness Light (PAL) gemonteerd dat voetgangers waarschuwt voor naderende trucks.

Controle
Alle trucks zijn uitgerust met ‘Hyster Tracker’ vllotbeheersysteem. Hiermee is het mogelijk om via desktop, laptop of tablet eenvoudig inzicht te krijgen in de heftruckvloot. Het systeem communiceert met Wi-Fi en de Hyster tracker portal. Via een dashboard worden alle gegevens ingeladen en geeft hiermee overzicht in alle data van de heftruckvloot. Het systeem beschikt tevens over een impactsensor die botsingen registreert.

Meer informatie: Heffiq B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven