Marktnieuws

Docdata fulfilment heeft in zijn distributiecentrum in Waalwijk een pakketsorter van Van Riet Material Handling Systems in gebruik genomen. Docdata is in Nederland de grootste aanbieder van e-commerce fulfilment diensten en verzorgt vanuit eigen magazijnen in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië logistieke diensten voor e-commerce bedrijven zoals bol.com, de Bijenkorf, V&D en Zalando. Cruciaal hierbij is het goed kunnen op- en afschalen van capaciteit op basis van orderaantallen.
Om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en tevens aan de groeiende vraag te voldoen, nam Docdata eerder het nieuwe dc in gebruik. Nu is ook de pakketsorter van Van Riet in gebruik genomen.
De Closed Deck HC Sorter sorteert de dozen uit de verschillende verpakkingsafdelingen op vervoerderregio. Daarbij maakt de installatie gebruik van glijschoenen. Bij de Closed Deck uitvoering kan er geen materiaal tussen de lamellen door in het binnenste van de sorter vallen. Verder is het een zeer stille glijschoensorter die weinig onderhoud nodig heeft, aldus de leverancier.
Het gehele material handling systeem bestaat uit aanvoerbanen vanuit de verschillende inpakgebieden, samenvoeging van pakketten, identificatie, pakket sorteer software systeem, de sorter en 35 uitgangen. Het systeem sorteert 4.000 pakketten per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven