Marktnieuws
De onlangs gelanceerde ETV Q20/25.

Jungheinrich laat op LogiMAT van 14 tot en met 16 maart diverse noviteiten zien op zowel heftruck- als softwaregebied. Het heeft op haar stand een aparte ruimte ingericht voor haar onderdeel System Solutions waar zij tal van referentieprojecten laat zien.

Jungheinrich is in Stuttgart de grootste standhouder met 804 m2 aan vloeroppervlak (Hal 9, stand 9B05). Als centrale thema’s voor de komende LogiMAT noemt Jungheinrich zelf digitalisering en connectiviteit, automatisering, energie en veiligheid. Dat vertaalt zich in de presentatie van diverse nieuwe producten.

Multi-directioneel

De ETV Q20/Q25 is een geheel vernieuwde multi-directionele reachtruck voor toepassingen in extreem smalle gangen. Hiervoor staan vijf rijprogramma’s ter beschikking. Van het aangepast normaal rijden via het draaien om de as tot en met dwars- en parallelrijden. “Bij de rijmodus ‘aangepast normaal’ wordt de toch al krappe draaicirkel door het meesturen van de last­wielen nogmaals verkleind. Hierbij komen de voordelen van de 360 graden besturing: een minimale draaicirkel en snelle wisseling van de rijrichting.” Aldus Jungheinrich. Dank­zij de elektrische besturing op alle wielen kunnen lasten tot 12 meter lengte over dwars vervoerd worden. De ETV kan tot 10,7 meter hoog heffen, dankzij de verstelbare vorken. Deze heftruck wordt eind maart commercieel beschikbaar.

Palletwagen

Jungheinrich komt ook met de ERE naar Stuttgart. Deze werd in oktober in Duitsland gelanceerd en is sinds eind 2016 ook in Nederland op de markt. Deze elektrische palletwagen is volgens Jungheinrich zowel de kortste als snelste truck in zijn klasse met de kortste omslagtijd. Door ‘ShockProtect’ heeft het staplatform geen last meer van stoten. Voordeel: De wervelkolom van de bestuurder wordt ontlast. Bovendien hebben het chassis en alle technische componenten ook minder te lijden.
Ook op de beurs te zien is de is EMD 115i: deze lithium-ion batterij-aangedreven heftruck is volgens de IFOY jury, die hem nomineerde voor de award van dit jaar, de kortste universele stapelaar op de markt.
Daarnaast heeft Jungheinrich een aantal nieuwe AGV’s in de stand waaronder de EZS350a en de verticaal opererende EKS215a.

ISM Online uitgebreid

Het fleet-managementsysteem ISM Online wordt dit jaar uitgebreid met drie nieuwe functies: De nieuwe, centrale ‘Autorisatiecontrole’ garandeert dat alleen geautoriseerde personen een truck kunnen gebruiken. ‘Onderhoudsbeheer’ maakt het mogelijk om zelf onderhoud en keuringen te plannen, uit te (laten) voeren en te volgen. “Doordat onderhoudswerkzaamheden vroegtijdig ingepland kunnen worden, is het mogelijk om kostbare procesverstoringen te vermijden”, aldus Jungheinrich over de voordelen. De nieuwe functie ‘Accubeheer’ bewaakt de tractiebatterijen en herkent verkeerd gebruik. “Zo kan de levensduur van de kostbare accu’s worden verlengd.” De modules kunnen naar behoefte worden gecombineerd.” In heel Europa worden al meer dan 60.000 machines en 3.000 locaties met ISM Online beheerd, aldus Jungheinrich.

Verder toont Jungheinrich haar Indoor Truckfinder (ook genomineerd voor een IFOY 2017 Award) en haar Startsafe app om met smartphone of tablet te checken of een bepaalde truck veilig is voor gebruik.
Safewalk is tot slot een nieuwe adviesdienst van Jungheinrich om de veiligheid in een magazijn te checken.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven