Marktnieuws
Bron: Picnic

Online supermarkt Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat concludeert de Erasmus Universiteit Amsterdam op basis van het aantal gecreëerde banen bij Picnic. Het bedrijf bezorgt online bestelde producten via duurzame en elektrische voertuigen gratis aan huis.

Erasmus Universiteit heeft een lijst samengesteld met de 250 snelst groeiende bedrijven. Zij zorgden in de periode 2015-2018 voor meer dan 40.000 nieuwe banen. Bij Picnic groeide het aantal banen in de onderzochte periode ieder jaar met gemiddeld 162 procent: 1697 in totaal.

Het in 2015 opgerichte Picnic is ook het jongste bedrijf in de ‘top 250’. De start-up wordt in de verkiezing gevolgd door Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, en cosmeticaketen Rituals.

  1. Picnic, online supermarkt
  2. Takeaway, maaltijdbezorging
  3. Rituals, cosmeticaketen
  4. Action, winkelketen
  5. Young Capital, uitzendbureau
  6. Elastic, webdienstverlener
  7. Coolblue, webwinkel
  8. Calco, IT-bedrijf
  9. Adyen, betaalplatform
  10. BasicFit, sportschoolketen

Distributiecentra

Picnic opende in oktober een distributiecentrum van 14.000 vierkante meter in Rotterdam. Dat was alweer het vijfde warehouse dat de app-only-supermarkt opende in Nederland. Picnic had al dc’s in Nijkerk, Utrecht, Diemen en Eindhoven.

Vier ondernemers

Picnic is een initiatief van vier ondernemers. Internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Bas Verheijen is voormalig marketingdirecteur van Albert Heijn en C1000, terwijl Michiel Muller aan de wieg stond van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven