Marktnieuws
Salaris logistiek

Het is alom bekend dat bedrijven in de logistiek steeds meer moeite hebben om personeel te vinden. Om het medewerkers aantrekkelijk te maken om in de logistiek te werken, gaan zij gemiddeld gezien steeds meer verdienen. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Vacaturebank, de grootste vacaturewebsite van Nederland.

De brutosalarissen liggen zeker 200 euro per maand hoger dan een paar jaar geleden, zegt adviseur Corné Rutten van AXS Logistiek, een bureau dat zich bezighoudt met arbeidsbemiddeling in de logistiek.

Dit zijn de gemiddelde salarissen voor een aantal functies in de logistiek:

FunctieStartsalaris bruto per maandSalaris bruto met 5 jaar werkervaring
Logistiek medewerker€ 1700 € 2700 
Inkoper€ 2000 € 3500 
Bestuurder geld- en waardetransport€ 1800 € 2800 
Servicemonteur€ 1900 € 2900 
Projectleider€ 1950 € 3500 

“Ik denk dat kantoorfuncties iets meer verdienen, bijvoorbeeld planners, projectleiders of inkopers”, voegt Rutten eraan toe. “Maar tegelijk kunnen vrachtwagenchauffeurs onregelmatig werken. Met avond- nacht- en continudiensten kun je al snel tot dertig procent bovenop je reguliere salaris verdienen.”

Werkplezier is cruciaal

Mensen die uit een ‘logistieke familie’ komen, kiezen sneller voor een baan in die sector, weet Rutten. “Ze weten dat er veel banen te vinden zijn en rollen erin. Op een logistieke opleiding en tijdens de stages ervaren ze wat ze leuk vinden. Dat laatste is heel belangrijk. We hebben het wel over de hoogte van het loon, maar 100 of 200 euro per maand extra is het niet waard om een baan te hebben die je niet leuk vindt. Alles begint en eindigt met werkplezier.”

Meer verdienen?

Wil je meer gaan verdienen, dan is het volgens Rutten belangrijk om je blind te staren op één bepaalde baan. “Er is zoveel te doen in onze branche. Ga verschillende gesprekken aan. Het komt je onderhandelingspositie alleen maar ten goede als je meerdere aanbiedingen hebt liggen. Je kunt sowieso solliciteren als je niet aan alle eisen voldoet. Als een hbo-opleiding bijvoorbeeld een eis is en jij hebt een mbo-diploma op zak, zijn er nog steeds wel kansen als je waardevolle werkervaring hebt. Toon dit aan in je cv. Omschrijf duidelijk wat je hebt gedaan en ga zeker het gesprek aan. En zorg vervolgens dat je zelfverzekerd een arbeidsvoorwaardengesprek ingaat. Wees standvastig en zet iets hoger in dan je eigenlijk hoopt. Want door zenuwen ben je al snel geneigd om (te veel) te zakken.”

Wat verdient de logistiek manager?

Ook binnen jouw eigen bedrijf moet het mogelijk zijn, bijvoorbeeld voor een logistiek medewerker, om door te groeien en om meer te verdienen. “Ik zie bijvoorbeeld veel chauffeurs op een later moment planner worden. Zij weten hoe chauffeurs werken en denken en wat nodig is voor een goede planning. Vanuit die ervaring kun je later weer doorgroeien in een andere kantoorfunctie. Zo zet je slimme carrièrestappen.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven