Marktnieuws

Ontwikkelingen als robotisering en automatisering kunnen er soms voor zorgen dat banen in de logistiek verdwijnen. Maar wil je in deze sector kunnen werken met een behoorlijke baanzekerheid, dan zijn dit volgens recruitmentexpert Hays de banen voor de ‘logistiek van de toekomst’.

Logistieke programmeur-planner

Nieuwe processen moeten worden ingericht door slimme professionals met verstand van ICT, logistiek en planning, zo valt er in het rapport ‘Baan van de Toekomst’ te lezen. De logistieke programmeurplanner brengt de verschillende werelden samen en zorgt met creatieve oplossingen dat alles op rolletjes verloopt. De logistiek planner van de toekomst programmeert planningen in de systemen. Hij zorgt voor de verbindingen tussen warehouses, mobiliteitssystemen en klantsystemen.

Voorspellende supply chain data-analist

Er komt steeds meer data vrij. Deze data zijn een bron van informatie voor het optimaliseren van de keten. De supply chain analist verzamelt en analyseert data en weet die om te zetten in waardevolle informatie voor directies en management. ‘Predictive data’ zullen leiden tot voorspellingen waarmee klanten precies worden bediend en kosten worden bespaard. 

Bijna de helft van de medewerkers in de logistiek en supply chain is niet klaar voor de toekomst, luidt een van de andere conclusies in het rapport van Hays.

Auditor circulaire logistiek

Milieu speelt een steeds grotere rol bij de afwegingen die bedrijven maken. Logistieke processen zullen in de toekomst daarom transformeren van ‘milieuvervuilers’ naar ‘energie-opwekkers’, stelt het rapport. Auditors in circulaire logistiek gaan deze nieuwe business modellen ontwerpen en de effecten van logistiek op de maatschappij uitleggen en transparant maken voor de maatschappij.

High-tech transport verkeersleiders

Zoals de verkeersleider vliegtuigen begeleidt, controleert de high-tech transport verkeersleider de autonome transportsystemen. De mens controleert zo de systemen die de transportsystemen controleren. De professional als laatste redmiddel wanneer zaken fout gaan. De high-tech verkeersleider heeft als taak ongelukken te voorkomen en zal onder een hoge werkdruk moeten presteren en veel verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Supply chain manager

De functie van supply chain manager is momenteel een van de best betaalde banen in opkomst. Een supply chain manager verdient in 2017 tussen de 70.000 en 100.000 euro. Ook demand planners zijn in trek, met een salaris van gemiddeld 50.000 euro per jaar. Demand planners die grote regio’s bedienen, verdienen nog meer: gemiddeld 65.000 euro gemiddeld. Beide functies vragen om een zeldzaam grote mate van precisie, in combinatie met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven